ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ευθύνη όλων μας η αντιμετώπιση του φασισμού

Ευθύνη όλων μας η αντιμετώπιση του φασισμού

Τη θέση μου και τη στάση μου απέναντι στους νεοναζί της ΧΑ την ξέρετε. Πόλεμος μέχρι τέλους. Γιατί δεν θέλω ούτε εγώ ούτε ο γιος μου να ζήσουμε ημέρες του '33 όταν το τέρας του φασισμού με μπροστάρη τον διεστραμμένο εγκληματία Χίτλερ, έφερνε το θάνατο, τη φρίκη και το σκοτάδι στον κόσμο μας.


Από εκεί και πέρα όμως μέχρι το να αποκλείεται ένα κόμμα, που έχει μεν κατηγορηθεί αλλά δεν έχει δικαστεί τελεσίδικα σαν εγκληματική οργάνωση, υπάρχει χάος. Και για τούτο επικροτώ απόλυτα την απόφαση του Αρείου Πάγου να επιτρέψει τη συμμετοχή στις εκλογές της Χρυσής Αυγής και του παρεπόμενού της, της Ελληνικής Αυγής, γιατί το ευαγγέλιο που στηρίζεται μια δημοκρατία είναι το Σύνταγμά της. Και το ελληνικό Σύνταγμα αυτό λέει. Για να απαγορεύσεις σε ένα κόμμα τη συμμετοχή του στις εκλογές, πρέπει να υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση, για πράξεις που παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας.

Όμως βλέπω και μία μοναδική ευκαιρία σε αυτή την απόφαση του Άρειου Πάγου, να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι σε αυτό το τέρας του φασισμού, που γεννήθηκε στην Ελλάδα λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης και που μόνο εμείς μπορούμε να το σκοτώσουμε.

Είναι ευθύνη όλων μας, λοιπόν, να αντιμετωπίσουμε το φασισμό με την ψήφο μας στις δύο επόμενες Κυριακές. Είναι ένας θρίαμβος της δημοκρατίας, ο κάθε πολίτης να ρίξει τη μούντζα του στους νεοναζί που θέλουν να κάψουν τη ζωή μας και να τους στείλει πάλι στα λαγούμια όπου ζούσαν μέχρι πρόσφατα.