ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Πού θα βρούμε 11,5 δισ. ευρώ;

Πού θα βρούμε 11,5 δισ. ευρώ;

Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου και μόνο σε τρεις δόσεις πρέπει όλοι μας να έχουμε πληρώσει 11.5 δισ. ευρώ.

Δεν κάνω πλάκα. Τόσα πρέπει να πληρώσουμε σε χαράτσια, τέλη αυτοκινήτων, τέλη ακινήτων και άλλα έξι-επτά «πακέτα» των μνημονίων και των προαπαιτούμενων.

Δηλαδή αν δεχθούμε ότι ενεργοί οικονομικά πολίτες σε αυτή τη χώρα δεν είναι παραπάνω από 7 εκατ. (και μέσα σε αυτούς υπολογίζουν τους άνεργους, τους εξαθλιωμένους συνταξιούχους και τους απλήρωτες επί έξι-επτά μήνες) πρέπει ο καθένας από εμάς που είμαστε άνω των 18 ετών να πληρώσουμε μέχρι τέλος του Δεκέμβρη 1.640 ευρώ.

Και εγώ αναρωτιέμαι. Αυτός που δεν έχει να φάει, να πάρει φάρμακα, να πληρώσει τη ΔΕΗ γιατί έχει μηδενικά έσοδα τα δύο-τρία τελευταία χρόνια πού να βρει 1.640 ευρώ μέχρι τον Δεκέμβρη να πληρώσει όλα αυτά τα «παλούκια»;

Κάθε μήνα το «φέσι» στην Εφορία από όλους μας που χρωστάμε αλλά δεν έχουμε να πληρώσουμε έχει φθάσει το 1 δισ. ευρώ. Ήδη έχει συμπληρωθεί ένα κενό φορολογικών εσόδων ύψους 60 δισ. ευρώ. Και αυτά είναι επίσημα στοιχεία και μου τα λέει η ηγεσία των εφοριακών.

Άρα πόσο ηλίθιοι είναι όλοι αυτοί που περιμένουν μέχρι τέλος Δεκέμβρη να έχουμε πληρώσει 11,5 δισ. ευρώ.

Και ποιους κοροϊδεύουν τελικά; Εμάς που μας καλούν να πληρώσουμε; Την Τρόικα που τους καλεί να μας καλέσουν να πληρώσουμε; Ή τους εαυτούς τους;

Διαλέγω την "κουρτίνα" νούμερο δύο.