ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Η παντοδυναμία της βλακείας

Η παντοδυναμία της βλακείας

Φίλος που ήρθε χθες από το Άμπου Ντάμπι, όπου εκεί έχει ανοίξει καλές δουλειές, μου έλεγε έκπληκτος ο άνθρωπος, ότι χιλιάδες πολίτες από το Άμπου Ντάμπι, το Κατάρ, το Μπαχρέιν και όλα αυτά τα κράτη που κολυμπάνε στο πετρέλαιο, θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα, είτε για τουρισμό είτε να αγοράσουν ακίνητα ή να επενδύσουν, και δεν τους δίνουν βίζα. Ή περιμένουν 6-8 μήνες για να την πάρουν.

Και έμεινα ξερός, πάλι, από αυτή την παντοδυναμία της βλακείας σε όλο αυτό το τρύπιο, σάπιο σύστημα, που λέγεται ελληνικό κράτος.

Όταν η Κύπρος και η Τουρκία μέσα σε μία μέρα δίνουν βίζα σε όλους αυτούς τους πάμπλουτους Άραβες, που με μία λέξη τους λέμε «πετρελαιάδες», όταν ειδικά στην Κύπρο πριμοδοτούν και κάθε επιχειρηματική προσπάθεια ή αγορά ακινήτου από ξένο, εδώ, στο Ελλαδιστάν, σε αυτή τη χώρα των ανεγκέφαλων κρατικών φωστήρων, τους φέρνουμε και εμπόδια για την απόκτηση βίζας, δηλαδή κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη μας έρθουν.

Δεν μιλάμε πια για χρήσιμους ηλίθιους, μιλάμε για επικίνδυνους ηλίθιους, οι οποίοι κάπου μεταξύ υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών, με την παντοδύναμη βλακεία τους, δεν δίνουν την ευκαιρία στην Ελλάδα να αναπνεύσει.

Τι να τις κάνω τις επισκέψεις Κινέζων και Ουζμπέκων μεγιστάνων στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν ο κάθε φούφουτος κλειδοκράτορας στην κρατική μηχανή εμποδίζει την έκδοση βίζας σε χιλιάδες υποψήφιους επενδυτές και τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα.

Έτσι δεν πάμε πουθενά.