ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Σιγά-σιγά το σχέδιο ολοκληρώνεται

Σιγά-σιγά το σχέδιο ολοκληρώνεται

Όταν οι μέρες «του κρασιού και των λουλουδιών» τελείωσαν (εκεί κατά το 2010) και ήρθαν «οι μέλισσες» (τρόικα και λοιπά κοράκια) άρχισε να αποκαλύπτεται η τελική «λύση» για την Ελλάδα.


Να μετατραπεί σε χώρα διακοπών για τους παγκόσμιους τουρίστες (κάτι σαν την Ταϋλάνδη ας πούμε). Να είμαστε όλοι «υπηρέτες» των ξένων τουριστών. Να ασχολούμαστε μόνο με το πώς θα περνάνε καλά όσοι θα επισκέπτονται την πανέμορφη χώρα μας. Να μας πάρουν και τα καλύτερα κομμάτια της πατρίδας για να κάνουν τα δικά τους ξενοδοχεία, λιμάνια κλπ.

Με λίγα λόγια να μας μετατρέψουν όλους σε υπαλλήλους, σε ορντίναντσες τους. Και τα κατάφεραν. Σιγά- σιγά χάνουμε την Ελλάδα μέσα από τα χέρια μας. Από όλα τα σημεία της χώρας υπάρχουν μηνύματα ότι το 80% των παραθεριστών είναι ξένοι. Πόσοι Έλληνες άραγε έχουν πλέον τη δυνατότητα να πάνε έστω και 5 μέρες διακοπές; Το 70% των ακινήτων που πωλούνται αυτή τη στιγμή (από βίλες μέχρι ξενοδοχεία και παραθαλάσσια οικόπεδα) αγοραστές έχουν μόνο τους ξένους.

Κι έτσι σιγά-σιγά γινόμαστε μία «χώρα διακοπών». Που θα περιμένει να ζήσει μόνο από τους ξένους τουρίστες από το εξωτερικό. Το σχέδιο ολοκληρώνεται. Ανεμπόδιστα και με επιτυχία.

Και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα «κακά» που θα βρούμε μπροστά μας στο άμεσο μέλλον.