ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Κίνηση ματ του Σαμαρά

Κίνηση ματ του Σαμαρά

Τελικά ο Καλαματιανός «το 'χει», που λένε. Ξέρει πώς και πότε πρέπει να χτυπήσει. Το απόγευμα του Σαββάτου έριξε με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια.


Κίνηση ματ Σαμαρά με την επιλογή Αβραμόπουλου για την επιτροπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση με παράλληλη απόρριψη της Ντόρας Μπακογιάννη.

Γιατί έτσι έβγαλε από το κάδρο των δελφίνων της Ν.Δ δύο στελέχη που θα μπορούσαν σε ένα πιθανό μεγάλο στραπάτσο της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εκλογές, να διεκδικήσουν την αρχηγία του κόμματος.

Μερικοί μιλάνε για μία εκδίκηση Σαμαρά στην οικογένεια Μητσοτάκη μέσω Ντόρας. Κολοκύθια τούμπανα. Ο Σαμαράς ήθελε να απαλλαγεί από την ανάσα της Ντόρας, σε ό,τι αφορά την ηγεσία του κόμματος, γιατί η Μπακογιάννη έχει τη δική της ομάδα μέσα στη Ν.Δ (Μαρκογιαννάκης κ.α.).

Μία ομάδα που θα μπορούσε να αποτελέσει τον πυρήνα συσπείρωσης και άλλων βουλευτών της Ν.Δ υπέρ της Ντόρας, σε μία πιθανή αλλαγή της ηγεσίας του κόμματος.

Από την άλλη, ο Αβραμόπουλος είναι εκ των πραγμάτων ένας σοβαρός διεκδικητής της ηγεσίας της Ν.Δ. «Πετώντας» τον για 5 χρόνια στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς, ουσιαστικά τον βγάζει εκτός «παιχνιδιού» για την κορυφαία θέση στη Ν.Δ.

Μερικές φορές όμως τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα υπολογίζουμε. Γιατί αν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όντας μέσα στο κέντρο αποφάσεων της Ε.Ε κατακτήσει το φωτοστέφανο του Έλληνα πολιτικού ηγέτη και γίνει αποδεκτός από την ηγεσία των ισχυρών της Ευρώπης, τότε μπορεί όλα να στραφούν σαν μπούμερανγκ εναντίον του Αντώνη Σαμαρά. Ας μη βιαζόμαστε για συμπεράσματα και ας περιμένουμε την πορεία Αβραμόπουλου στην Ευρώπη.