ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ευλόγησον δέσποτα

Ευλόγησον δέσποτα

Μ' αρέσει ο σύντροφος Αλέξης γιατί είναι ένας άνθρωπος παντός καιρού, ευπροσάρμοστος στις περιστάσεις, ευέλικτος σαν αίλουρος, με πολύ καλή όσφρηση. Μυρίζεται πού υπάρχει τρύπα στον ΣΥΡΙΖΑ και την καλύπτει αμέσως.


Έχοντας πια ανοίξει πλέρια τα πανιά του για την εξουσία, ο σύντροφος Αλέξης είδε ότι στο πάζλ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ λείπει το κομμάτι που λέγεται εκκλησία, θρησκεία, θεούσοι και τέλος πάντων ό,τι έχει σχέση με παπάδες, μοναστήρια, αγιαστούρες και λοιπά.

Και τσουπ, βρέθηκε καλοκαιριάτικα στο Άγιο Όρος. Πάντως, μέχρι σήμερα ο σύντροφος Αλέξης δήλωνε άθεος ή τέλος πάντων ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει σε αυτό που λέμε θρησκεία (το όπιο του λαού, όπως έλεγε και ο θείος Μαρξ).

Αλλά από χθες, ο σύντροφος Αλέξης τρέχει στις μονές του Αγίου Όρους, μένει μόνος του και αυτοσυγκεντρώνεται μπροστά στην ιερή εικόνα του «Άξιον Εστί» και σήμερα θα κοιμηθεί εκεί, σε κάποια μονή, και επιστρέφει αύριο, έμπλεος θρησκευτικής κατάνυξης.

Βέβαια, Λαφαζάνης, Ρινάλντι και λοιποί συγγενείς στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν βγάλει σπυριά αυτές τις μέρες –αλλά εξουσία χωρίς το χριστεπώνυμο πλήθος των πιστών, παιδιά δεν γίνεται.

Ευλόγησον δέσποτα...