ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Επιτέλους ένα ΟΧΙ

Επιτέλους ένα ΟΧΙ

Να πέσει η κυβέρνηση για την σφαγή των Ποντίων που έγινε πριν από έναν αιώνα περίπου, ούτε στα εφιαλτικά όνειρα Μέρκελ και Σόιμπλε δεν θα μπορούσε να γίνει.

Και όμως. Επιτέλους ένα «όχι» από 38 βουλευτές της ΝΔ αν δεν συμπεριληφθεί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο η ίδια αντιμετώπιση της άρνησης της γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Αρμενίων, κ.λπ.) με την άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων. Δεν μπορεί δηλαδή να τιμωρείσαι για την άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων και να μην τιμωρείσαι για την άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων.

Ώπα. Τι πάει να γίνει ρε παιδιά; Αν στην ονομαστική ψηφοφορία δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο δεν μπαίνει θέμα απώλειας της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση; Ωραία, οι 38 λόγω εθνικής ευαισθησίας λένε επιτέλους το πρώτο «όχι» στην κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η κυβέρνηση τώρα να δούμε τι θα κάνει. Γιατί το θέμα της σφαγής των Ποντίων το κρατάει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας για να μην κακοκαρδίσουν και τους γείτονες που θα μας βάλουν πιπέρι στο στόμα αν μιλήσουμε για αυτή τη γενοκτονία. Ποτέ οι τελευταίες κυβερνήσεις δεν ήθελαν να σπάσουν τα αυγά με κάτι τέτοιες ιστορικές επετείους που προκαλούν την τουρκική αντίδραση.

Λέτε να γίνει το… ποντιακό ατύχημα πριν τελειώσει το καλοκαίρι;