ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Και με το διάολο –αρκεί να φύγουν

Και με το διάολο –αρκεί να φύγουν

Κυριακάτικα χθες, στη ραδιοφωνική μου εκπομπή στον Real FM, έκανα ένα-δύο «γκάλοπ» με τους ακροατές, ζητώντας τους απάντηση στο ερώτημα: «Εγκρίνετε μία πολιτική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων μετεκλογικά για τη δημιουργία μίας κυβέρνησης 'εθνικής σωτηρίας'»;


Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτικό. Το 90% των ακροατών ήθελαν αυτή τη συνεργασία ή και με όποιον άλλον επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση.

Και με το διάολο; Και με το διάολο, μας απάντησαν πολλοί, αρκεί να γκρεμοτσακιστούν οι Σαμαροβενιζέλοι.

Όσο δύσκολο κι απίθανο κι αν είναι, να δούμε τον Λαφαζάνη να συνεργάζεται με τον Χαϊκάλη και τον Δραγασάκη με τη Ραχήλ, άλλο τόσο δύσκολο είναι όλος αυτός ο θυμωμένος, απελπισμένος κόσμος να μπορεί να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι, να πει από 'δω είναι η αριστερά και από 'κεί είναι η δεξιά.

Θέλουν να τους διώξουν. Πάει και τελείωσε.

Αυτά όλα, με κάνουν να πιστεύω ότι τα αποτελέσματα των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν, θα είναι συντριπτικά για τα κόμματα της συγκυβέρνησης, γιατί ίσως ακόμα δεν έχουν καταλάβει στη Λεωφόρο Συγγρού και στην Ιπποκράτους, πόσο οργισμένος είναι ο κόσμος. Και πόσο πολύ θέλει την ανατροπή.

Και να μου το θυμηθείτε: ιστορικά και πρωτοκλασάτα πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, θα ψάχνουν να βρουν τις ψήφους τους στις επόμενες εκλογές.