ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Τελικά βγήκε κουρεμένος

Τελικά βγήκε κουρεμένος

Από το κουρείο του Βερολίνου «η άγρια Άνγκελα» βγήκε τελικά κουρεμένος ο Αντώνης Σαμαράς, όχι μόνο δεν του έβαλε μαλλιά, όπως περίμενε ο δικός μας, αλλά του τα πήρε και με την ψιλή.

Εκτός από κάποια ωραία, τρυφερά λόγια του στυλ «Μπράβο στους Έλληνες, που πίνουν κάθε πρωί το γάλα τους», (δηλαδή το φαρμάκι τους), «Μπράβο και σε εσένα Αντώνη που ακολουθείς χωρίς πολλές κουβέντες τυφλά το πρόγραμμά μας», «Θα κάνουμε και επενδύσεις στην Ελλάδα», (πιασ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το), «Θα στηρίξουμε με δάνεια των γερμανικών τραπεζών τους Έλληνες μικρομεσαίους», (με τι ανταλλάγματα άραγε;), πέραν λοιπόν από αυτά τα μπράβο και τα ευχολόγια, η frau Μέρκελ τον έστειλε αδιάβαστο το δικό μας που περίμενε κάποιες δηλώσεις ανακούφισης για τον ελληνικό λαό, κάποιες εγκρίσεις για φοροελαφρύνσεις, κάποια δήλωση για επιμήκυνση του χρέους, κάτι καλό τέλος πάντων να το φέρει ο Σαμαράς, «να τρατάρει» το γλυκό αυτό τον ελληνικό λαό, ώστε να στηριχθούν, ο Αντώνης και ο Βαγγελής, στις εκλογές που έρχονται.

Αλλά άνθραξ ο θησαυρός. Όπως πήγε γύρισε. Μερικοί βέβαια λένε ότι κάτι έδωσε η Μέρκελ, αλλά δεν θέλουν να το πουν και θα φανεί στην προσεχή μας συνάντηση με τον Τρόικα, όταν έρθει σε λίγες ημέρες στην Αθήνα για έλεγχο. Θα το δούμε.

Για την ώρα, ο Σαμαράς δεν έφερε κάτι από το Βερολίνο. Και τώρα τι γίνεται;

Τώρα λένε όσοι μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου, ότι θα βγει η αρκούδα από τη σπηλιά της. Και ποια είναι η αρκούδα; Η απειλή για πρόωρες εκλογές, για ακυβερνησία, για την κλωτσιά που θα χύσει το γάλα από την καρδάρα και για επιστροφή στα παλιά και χειρότερα.