ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Τι σου 'κανα και πίνεις;

Τι σου 'κανα και πίνεις;

Μα είναι ερώτηση αυτή που μου κάνεις; Τι μου 'κανες και πίνω; Μου τσάκισες τη ζωή. Ένα βυτίο κρασί να πιω, πάλι θα σκέφτομαι πού θα βρω λεφτά να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ, το νοίκι μου, το ηλεκτρικό.


Τι μου 'κανες και πίνω; Δεν πιστεύω πια τίποτα απ' όσα μου λένε για να πάρουν την ψήφο μου. Ψάχνω τη χαμένη ηλιαχτίδα της ζωής μου, για να ελπίσω κάπου, σε κάτι, έστω για το απώτερο μέλλον. Όχι για μένα. Έστω για τα παιδιά μου.

Μου τα πήρες όλα, γ.... τα μνημόνιά σου. Και τη δουλειά μου και το χαμόγελο στο σπίτι και τα όνειρά μου. Κάθε φορά που ερχότανε ο Τόμσεν, έτρεμα σαν να με πηγαίνει μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Εδώ και πέντε χρόνια, με έχετε στημένο στον τοίχο προς εκτέλεση. Χάρισέ μου, ρε διάολε πολιτευτάκια, κυβερνητικέ, υπουργέ της πλάκας, έστω την ελπίδα. Έστω μία ανάσα ζωής.

Πήγα σήμερα πρωί-πρωί σαν πρόβατο για σφαγή και μπήκα σε μία ουρά ατελείωτη να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ. Περιμέναμε όλοι σα ζώα να καταθέσουμε το τελευταίο ευρώ που έχουμε, για να μη μας πάρεις το σπίτι, τη σύνταξη, τον όποιο μισθό έχουμε. Και οι άνθρωποι όλοι που ήμαστε εκεί, αγκομαχούσαμε, άλλοι σιωπηλοί κοιτάζοντας το πεζοδρόμιο, αναζητώντας ίσως μέσα στις μαύρες σκέψεις τους πώς θα βγάλουν την επόμενη μέρα, και άλλοι με το μάτι να γυαλίζει από θυμό. Πολλοί από αυτούς έχουν πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, άρα αύριο δεν θα έχουν να φάνε.

Τι μου 'κανες και πίνω; Και τι δεν μου 'κανες... Τα πάντα όλα, που λέει και ο Αλέφαντος. Και κυρίως μου 'καψες τη ζωή. Και δεν έχω άλλη.

Ένας Έλληνας πολίτης.

ΥΓ: Παραλήπτες οι αξιότιμοι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος, Χαρδούβελης, Στουρνάρας, ΓΑΠ και όλοι όσοι μου έσβησαν τον ήλιο και τους ξέρετε ποιοι είναι.