ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Πρωθυπουργός Τιραμόλα

Πρωθυπουργός Τιραμόλα

Δεν γίνεται να αναγκάζεται καθημερινά ο Αντώνης Σαμαράς να ασχολείται με όλους και με όλα (όπως ο Τιραμόλα) επειδή έχει μαζέψει γύρω του όλους τους άχρηστους και άσχετους.

Δεν γίνεται ένας άνθρωπος να τρέχει να μαζέψει ό,τι βλακεία, ανοησία και επιπολαιότητα κάνουν υπουργοί, κυβερνητικοί παράγοντες και άμεσοι βοηθοί του στο Μαξίμου.

Δεν γίνεται να πηγαίνεις να συζητήσεις το τεράστιο θέμα της αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους με Γιούνκερ, Μέρκελ και Λαγκάρντ και να τρέμεις μέσα στο αεροπλάνο μήπως ο κάθε φούφουτος του υπουργείου Οικονομικών κάνει την «πατάτα» του με τίποτα ΕΝΦΙΑ, με κανέναν δολοφονικό φορομπηχτικό νόμο ή για τις 100 δόσεις, που το σχετικό νόμο τον αναμασάγανε σαν κατσίκες κάποιους μήνες, φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες έλληνες φορολογουμένους.

Έπρεπε πάλι χθες, Τετάρτη (22/10/2014) ο Σαμαράς να παρέμβει για να κατατεθεί μέσα σε λίγες ώρες στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών Ελλήνων προς την εφορία, που θέλουν αλλά δεν έχουν να πληρώσουν ή μπορούν να πληρώσουν μόνο με πολλές δόσεις τα χρέη τους στο δημόσιο.

Αυτή η χώρα δεν χρειάζεται τούτες τις κρίσιμες ώρες έναν πρωθυπουργό Τιραμόλα (που κάνει όμως και αυτός τις μεγάλες «πατάτες» του όπως π.χ. οι χαρμόσυνες εξαγγελίες περί εξόδου στις αγορές και απεγκλωβισμό από το ΔΝΤ) αλλά έναν πρωθυπουργό που θα έχει ένα σοβαρό επιτελείο γύρω του και ένα επίσης σοβαρό υπουργικό συμβούλιο που θα τον βοηθάνε να παίρνει σωστές αποφάσεις.

Το τελευταίο φιάσκο με τη ρύθμιση των οφειλών με 100 ή 70 δόσεις επιβεβαιώνει απόλυτα τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Εφοριακών, Τρύφωνα Αλεξιάδη που έλεγε χθες στο Newsbomb.gr «πρέπει να τους διώξει όλους ο Σαμαράς σήμερα, όλους όσοι ασχολούνται με τον οικονομικό τομέα της κυβέρνησης γιατί είναι άσχετοι».