ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Επικίνδυνο πλήρες αδιέξοδο

Επικίνδυνο πλήρες αδιέξοδο

Οι σχέσεις ελληνικής κυβέρνησης και τρόικα βρίσκονται πλέον σε πλήρες αδιέξοδο και όλα πια έχουν πάρει την εικόνα του 2012, όταν το grexit για την Ελλάδα ήταν προ των πυλών.

Δεν έρχονται, όσο κι αν τους παρακαλάμε οι τροϊκανοί, αν προηγουμένως εγγράφως δεν τους δηλώσουμε ότι εφαρμόζουμε 19 μεταρρυθμίσεις (δηλαδή νέα επώδυνα μέτρα) τις επόμενες μέρες, μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Και φυσικά πού να τολμήσει και η ελληνική κυβέρνηση να φέρει τα μέτρα αυτά (σκληρά και κάποια από αυτά άδικα) στη βουλή προς ψήφιση, καθώς δεν αντέχουν πια οι βουλευτές της συμπολίτευσης που πρέπει να τα ψηφίσουν, το ανάθεμα και το κυνηγητό των αγανακτισμένων ψηφοφόρων τους.

Είναι δραματικές πάλι οι ώρες που περνάει η χώρα μας. Ποιος είναι ο στόχος της τρόικα με αυτό τον ουσιαστικό στραγγαλισμό των όποιων διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα;

Ή να αναγκάσει τους πολιτικούς αρχηγούς (και κυρίως Σαμαρά και Τσίπρα σε μία μίνιμουμ πολιτική συμφωνία για κοινή αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος της χώρας, χωρίς απειλές για κατάργηση συμφωνιών και μνημονίου.

Ή να οδηγήσει τη χώρα τώρα σε πρόωρες εκλογές με την κατάρρευση της κυβέρνησης Σαμαρά, για να μην σέρνεται επί πεντάμηνο μέχρι την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας (οπότε μοιραία θα οδηγηθούμε σε εκλογές εφόσον μέχρι σήμερα δεν σχηματίζεται το μαγικό νούμερο των 180 ψήφων) η πολιτική αστάθεια που ήδη υπάρχει στην Ελλάδα.

Ξεκάθαρα πράγματα, με τη σκληρή κυνική γλώσσα των αγορών και των δανειστών μας. Και ένα δραματικό δίλημμα για το ζεύγος Σαμαρά-Βενιζέλου, που πρέπει ή να καλέσουν τον Τσίπρα σε μία συμφωνία, αλλά με τους δικούς του όρους ή να ετοιμάσουν τα κόμματά τους για εκλογές μέσα στο Δεκέμβρη.

Σχετικές ειδήσεις