ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Γιατί «σκοτώνει» την Ελλάδα το ΔΝΤ

Γιατί «σκοτώνει» την Ελλάδα το ΔΝΤ

Αρχηγός στη δολοφονική επίθεση της τρόικα κατά της Ελλάδας, τις τελευταίες μέρες, είναι το ΔΝΤ, που μέχρι τον περασμένο Αύγουστο μας χάιδευε τα αυτιά και εμφανιζόταν πολύ πιο ελαστικό στις απαιτήσεις του από ό,τι οι Βρυξέλλες.

Τώρα, Λαγκάρντ και Σόιμπλε και μία αγαστή συνεργασία δαιμόνων, στραγγαλίζουν σιγά σιγά την Ελλάδα, επιμένοντας σε μία παράλογη αδιάλλακτη στάση (εξ ου και δεν έρχεται για διαπραγματεύσεις η τρόικα στην Ελλάδα μέχρι σήμερα). Μία στάση, όμως, που οδηγεί μαθηματικά τη χώρα μας σε αδιέξοδο, εάν δεν υποταχτεί πλήρως στις διαταγές για νέα σκληρά υφεσιακά μέτρα.

Η ήπια και φιλελληνική γραμμή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην οποία είχε επενδύσει πολλά ο Αντώνης Σαμαράς, δεν λογαριάζεται πια από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ του Ντράγκι, έχει ξεπεραστεί κατά πολύ από τα γεράκια του ΔΝΤ, που δεν θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα. Και δεν θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα, γιατί δεν θέλουν να φύγουν από την Ευρώπη, καθώς είναι προ των πυλών μία δραματική εποχή πανευρωπαϊκής ύφεσης, την οποία θέλουν να εκμεταλλευτούν οι ισχυροί του ΔΝΤ (Κίνα, Αμερική, Ρωσία, Ινδία και Αραβικές χώρες).

Και κάπως έτσι το μακρύ χέρι των βρικολάκων του καπιταλισμού, πάνω στην εξασθενημένη Ευρώπη, την οποία έχουν βρει την ευκαιρία για να τη βάλουν υπό οικονομικό έλεγχο, το πληρώνουμε εμείς, στην Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας τώρα μία τρόικα που θυμίζει το χειρότερο γκαουλάιτερ και στρατόπεδα συγκέντρωσης του τελευταίου παγκοσμίου πολέμου.

Δηλαδή, θέλουν από το ΔΝΤ να «σκοτώσουν» την Ελλάδα, για να εκμεταλλευτούν την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, που θα προέλθει από την παρατεταμένη εκκρεμότητα με την Ελλάδα και την ύφεση που ήδη ξεκίνησε από τη Γαλλία και δηλητηριάζει ακόμα και την οικονομία της Γερμανίας.

Σχετικές ειδήσεις