ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Εκλογές 2015: Χρειαζόμαστε 300 του Λεωνίδα!

Εκλογές 2015: Χρειαζόμαστε 300 του Λεωνίδα!

Σήμερα είναι οι ώρες της μεγάλης ευθύνης για όλους εμάς που ψηφίζουμε.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Δεν θα υπάρχει καμιά δικαιολογία μόλις κλείσουν οι κάλπες για κανέναν μας. Ούτε «δεν ήξερα». Ούτε «με κορόιδεψαν». Ούτε «μου έδωσαν έτοιμο το ψηφοδέλτιο από το σπίτι». Ούτε «έχω μια άκρη να βολευτεί το παιδί μου σε μία υπηρεσία». Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία στη «χαλαρή ψήφο».

Γιατί σε αυτές τις εκλογές παίζεται το μέλλον των παιδιών μας, η εθνική μας αξιοπρέπεια, η ύπαρξη της χώρας μας. Δεν έχει κανείς μας δικαίωμα να ρίξει ψήφο «της πλάκας» στηρίζοντας διάφορους γραφικούς ή τηλεοπτικές περσόνες, δεν υπάρχει περιθώριο για «άφεση αμαρτιών» ή για σταυρούς «στα τυφλά».

Έχουμε εθνική ευθύνη, τα λίγα λεπτά που θα βρεθούμε στο παραβάν να αποφασίσουμε χωρίς φόβο, χωρίς καμιά απειλή πάνω από το κεφάλι μας.

Αν η τελευταία Βουλή ήταν η χειρότερη από πλευράς ποιότητας βουλευτών από την Μεταπολίτευση και μετά, στη νέα Βουλή δεν έχουν χώρο οι ανίκανοι, οι αμόρφωτοι, τα πολιτικά σκουπίδια και τα λαμόγια ή οι γυρολόγοι που περιφέρονται από κόμμα σε κόμμα μόνο και μόνο για να μην χάσουν τη βουλευτική αποζημίωση.

Η Ελλάδα είναι σε οικονομικό πόλεμο. Και οι Έλληνες έχουμε σήμερα τη μοναδική ευκαιρία να ψηφίσουμε τους 300 της Βουλής, που θα θυμίζουν τους 300 του Λεωνίδα.

Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, λοιπόν. Και δεν θα χαριστώ σε κανέναν που μετά τις εκλογές θα το παίξει «μετανοούσα Μαγδαληνή» και θα υποστηρίξει ότι «παρασύρθηκε» και (ξανά)ψήφισε ανίκανους. «Πίσσα και πούπουλα» στους μετεκλογικούς «κουλοχέρηδες». Καλό… βόλι σε όλους!

Σχετικές ειδήσεις