ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Η πατρίδα κινδυνεύει-Κάντε κάτι τώρα!

Η πατρίδα κινδυνεύει-Κάντε κάτι τώρα!

Επιτέλους κάντε κάτι. Πάρτε μια απόφαση. Στείλτε αυτά τα ρημαδομέτρα που ζητάνε στις Βρυξέλλες. Σταματήστε αυτό το ατελείωτο ναι μεν αλλά, τα ήξεις αφήξεις, τις ασάφειες, τα ουάου, τις αναβολές, τους ανόητους τσακωμούς με την έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτη αντιπολίτευση.

Πέρασαν δύο μήνες τζούφιοι. Δύο άδειοι μήνες χωρίς αποτέλεσμα και φτάσαμε στο σημείο, για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις του δημοσίου, να χρειαζόμαστε λεφτά από τα αποθεματικά των ΔΕΚΟ, του ΟΑΕΔ και των ημιθανών ασφαλιστικών ταμείων.

Χάνοντας δύο πολύτιμους μήνες από τις εκλογές, κάναμε μάγκα και τον Σόιμπλε, ο οποίος μας ανεβοκατεβάζει ψεύτες και παραμυθάδες, και του δώσαμε την ευκαιρία να σφίξει ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό μας, παίρνοντας μαζί τους Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ, που δεν ανοίγουν με τίποτα τις στρόφιγγες χρηματοδότησης της χώρας.

Μπλα μπλα μπλα στις Βρυξέλλες, στην Αθήνα, στο Βερολίνο, τηλεφωνικές επαφές από Ομπάμα μέχρι Ολάντ και Ρέντσι, χαρτιά με προτάσεις και ιδέες πάνε και έρχονται, ολονύχτιες συσκέψεις στο Μαξίμου και αποτέλεσμα μηδέν.

Είναι αυτό που λέει ο λαός: πολύ λάδι στο τηγάνι, αλλά από τηγανίτα τίποτα.

Τώρα που έπεσε στο Βερολίνο το τελευταίο λάδι στο τηγάνι, να δούμε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, που εννοείται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα στείλει τις προτάσεις της για τις μεταρρυθμίσεις, αν θα έχουμε και τηγανίτα.

Και επιτέλους θέλουμε να ξέρουμε ποιος κυβερνά και αποφασίζει για αυτή τη χώρα. Η Ραχήλ με το Διαμαντόπουλο, το Λαπαβίτσα και την ΚΟΤΑ ή ο Τσίπρας με τους επιτελείς τους και τους οικονομικούς υπουργούς.

Γιατί ακούω περίεργα πράγματα. Ότι κάθε βράδυ καταρτίζουν στο Μαξίμου τη λίστα με τα μέτρα που θα προτείνουν στο Eurogroup και το επόμενο πρωί αρχίζουν οι διορθώσεις, γιατί πέφτουν διάφορα τηλεφωνήματα από την πτέρυγα Λαφαζάνη ή από κάποιους σούπερ-αντιμνημονιακούς του ΣΥΡΙΖΑ ή από τους κολλημένους με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Και εν τω μεταξύ τα λεφτά τελειώνουν. Και εν τω μεταξύ, όσο αργούμε να αναγγείλουμε μέτρα, τόσο ζητάνε περισσότερα οι δήθεν εταίροι μας.

Ο λαός ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση και Αλέξη Τσίπρα για πρωθυπουργό. Αν είναι να το μετατρέψουμε το μαγαζί σε λιβυκή τζαμαχιρία τουλάχιστον να το ξέρουμε, για να είμαστε και έτοιμοι, να ζήσουμε μέρες της Βενεζουέλας του Μαδούρο ή της Αργεντινής του χάους.

Και για να ξέρουμε πού βρισκόμαστε: τα λεφτά για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις του δημοσίου σήμερα και αύριο, μέχρι χθες (26/03/2015) το απόγευμα δεν υπήρχαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του δημοσίου. Υπήρχε ένα κενό μέχρι χθες το μεσημέρι, για να πληρωθούν οι μισθοί, 200 εκατομμυρίων ευρώ. Τελικά, τα βρήκανε από τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΑΕΔ (120 εκατ.) και από τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας Αττικής (80 εκατ).

Σχετικές ειδήσεις