ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχει «μπαμπούλας» Λαφαζάνη και «σκληρών»

Δεν υπάρχει «μπαμπούλας» Λαφαζάνη και «σκληρών»

Μούφα νούμερο ένα: Ο Τσίπρας πρέπει πρώτα να παίρνει την έγκριση Λαφαζάνη, Αριστερής Πλατφόρμας και γενικά των «σκληρών» μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και μετά να συζητήσει για συμφωνίες με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες.

Μούφα νούμερο δύο: Αποφάσεις από τις διαπραγματεύσεις στο Brussels Group, πρέπει πρώτα να γίνονται αποδεκτές από τους Λαφαζάνη, Αριστερή Πλατφόρμα και γενικά «σκληρών» του ΣΥΡΙΖΑ και μετά να μπουν στο πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση μετά τις όποιες συμφωνίες στις Βρυξέλλες.

Μούφα νούμερο τρία: Οι 30 ψήφοι μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που ελέγχονται από την Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη ουσιαστικά καθορίζουν σε ποιο νομοσχέδιο της κυβέρνησης μπορεί να περάσει από τη Βουλή εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς.

Ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται όπως φαίνεται καθώς ορισμένοι κύκλοι εντός και εκτός Ελλάδας, ούτε λίγο ούτε πολύ θέλουν να μας πουν ότι η κυβερνητική συνοχή και οι αποφάσεις του πρωθυπουργού εξαρτώνται πλήρως από τις όποιες απόψεις των «σκληρών» ή αδιάλλακτων που μένουν προσκολλώμενοι στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ε, λοιπόν τα πράγματα δεν είναι έτσι. Βεβαίως διαφωνίες, αντιρρήσεις, διαφορετικές θέσεις υπάρχουν μέσα στο κυβερνών κόμμα και αρκετές. Αλλά όπως μου ξεκαθάρισε χθες, Κυριακή (03/05/2015) το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Μπαλάφας «όταν έρθουν τα όποια νομοσχέδια και αποφάσεις της κυβέρνησης στη Βουλή εκεί θα δουν όλοι ότι λειτουργούμε σαν γροθιά και δεν θα υπάρξει ούτε μία διαρροή. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει με τις ψήφους της όποιες επιλογές της κυβέρνησης ασχέτως των όποιων διαφορετικών θέσεων που μπορεί να υπάρχουν σήμερα».

Αυτά για να σταματήσουν τα ψεύτικα όνειρα και τους πανηγυρισμούς χωρίς νόημα όσοι περιμένουν τον αλληλοσπαραγμό μέσα στην κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα.

Σχετικές ειδήσεις