ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Τώρα αποκαλύπτεται το έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας

Τώρα αποκαλύπτεται το έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας

Η γενναία στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους γίγαντες της παγκόσμιας οικονομίας, η αντίσταση της Ελλάδας στο κτηνώδες σχέδιο υποταγής της για τα επόμενα 50 χρόνια στους δήθεν εταίρους της, το ελληνικό «όχι» στις απάνθρωπες απαιτήσεις των θεσμών, προκάλεσε έναν παγκόσμιο συναγερμό σε βαθμό πανικού, με αποκορύφωση τη χθεσινή (01/06/2015) νυχτερινή σύσκεψη των πέντε, για να βρουν μία συμφωνία με την Ελλάδα.

Αυτή η εξέλιξη αποκαλύπτει και το μέγεθος του εγκλήματος των προηγούμενων κυβερνήσεων από το 2009 μέχρι την εκλογή της σημερινής κυβέρνησης.

Αν τώρα, το σημερινό ελληνικό όχι και η ανεπίσημη δήλωση ότι δεν θα πληρώσουμε στο ΔΝΤ τις δόσεις του Ιουνίου, προκαλούν τέτοιο πανικό και κινητοποίηση των πέντε μεγάλων, τι θα γινόταν άραγε, αν αυτό το θαρραλέο ελληνικό όχι ακουγόταν το 2010 ή το 2011 ή το 2012, που δεν ήταν θωρακισμένη (όπως δηλώνουν τώρα) η Ευρώπη απέναντι σε ένα πιθανό Grexit.

Αλλά δεν τόλμησαν οι δικοί μας. Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω. Και ο Παπανδρέου και ο Παπαδήμος και ο Σαμαράς δεν βρήκαν ποτέ το κουράγιο να πουν σε Μέρκελ, Σόιμπλε, Λαγκάρντ και Σία, «ως εδώ και μη παρέκει».

Όταν κάποια στιγμή ο Σαμαράς, περί το τέλος Οκτώβρη του 2014, κατάλαβε ότι δεν θα μπορούσε να περάσει και άλλα μέτρα από τη Βουλή και άρχισε δειλά-δειλά να αρνείται τις απαιτήσεις της τρόικας, ήταν πλέον αργά.

Τρέμουν σήμερα οι μεγάλοι του κόσμου μας, από ΗΠΑ και Ευρώπη μέχρι Ασία και Αφρική, μία αναγκαστική έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αν δεν υπάρξει συμφωνία.

Παρεμβαίνει άμεσα στο θέμα ο Ομπάμα. Ενδιαφέρεται άμεσα η Κίνα. Η Ρωσία δηλώνει παρούσα στο ελληνικό δράμα. Γερμανία και Γαλλία αναζητούν εναγωνίως λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Ο Ντράγκι αγωνιά για τις επιπτώσεις στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα από μία πιθανή ρήξη με την Ελλάδα.

Και όλα αυτά σήμερα, που εννοείται ότι έχουν «θωρακιστεί». Αν αυτό το «όχι» το σημερινό, το λέγαμε πριν 4-5 χρόνια, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα για την Ελλάδα. Πόσο άδικο αίμα θα είχαμε γλιτώσει. Και πού θα βρισκόμαστε σήμερα σαν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό είναι το μεγάλο έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας, που αποκαλύπτεται σήμερα, με τους γνωστούς υπεύθυνους και τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα για όλους μας.

Σχετικές ειδήσεις