ΜΑΡΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Ο Π. Κουκουλόπουλος είναι ακόμα υπουργός της κυβέρνησης!

Ο Π. Κουκουλόπουλος είναι ακόμα υπουργός της κυβέρνησης!

Κι εντάξει, ίσως πει κάποιος ότι ε, πάει πολύ να ζητήσει από τον υπουργό (έχει σημασία αυτό…) Π. Κουκουλόπουλο να δείξει την ελάχιστη πολιτική ευαισθησία και να παραιτηθεί, μετά την πολιτική αθλιότητα που διάπραξε την Κυριακή από βήματος της Βουλής.

Ο άνθρωπος νομίζει ότι… ψιχαλίζει!

Η έννοια «πολιτική ευαισθησία» του είναι –προφανέστατα- άγνωστη. Αυτό έχει δείξει κατά την πολιτική του διαδρομή, την οποία –κατά τα άλλα- επικαλείται!

Θα παραμείνει επομένως «μπαστακωμένος» σε μια κυβέρνηση που πνέει τα λοίσθια. Έχει άλλωστε ανάγκη την υπουργική καρέκλα, ενόψει επερχόμενων εκλογών…

Κι εντάξει, ίσως πει κάποιος, ότι ε, πάει πολύ να ζητήσει από τα ΜΜΕ της διαπλοκής και τους εμποράκους της κατευθυνόμενης «ενημέρωσης» να επιδείξουν την ελάχιστη ευαισθησία και ίχνη έστω δεοντολογίας, να προβάλλουν την πολιτική αθλιότητα του υπουργού (έχει σημασία αυτό…), να την αναδείξουν, να απαιτήσουν την παραίτησή του. Σιγά. Αν ήταν του ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιου άλλου κόμματος της αντιπολίτευσης, εκεί θα βλέπατε και ευαισθησία και οργή και παρεμβάσεις και ιερά αγανάκτηση και απαίτηση για παραίτηση!

Ό,τι όμως θίγει τη συγκυβέρνηση το αποκρύπτουν, συνειδητά το αποσιωπούν τα μηχανάκια της κυβερνητικής προπαγάνδας!

Ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος όμως;

Πώς ανέχονται να παραμένει στην κυβέρνηση ένα πολιτικό φαινόμενο σαν αυτό του υπουργού Κουκουλόπουλου;

Ή διαθέτουν κι αυτοί την… ίδια πολιτική ευαισθησία με τον υπουργό τους;

Έτσι αντιμετωπίζουν το –αναγκαίο- πολιτικό ήθος;

Έτσι προσεγγίζουν την –αναγκαία- πολιτική ηθική;

Ή μπας και κατ’ εικόνα και ομοίωση πρωθυπουργού και αντιπροέδρου του λειτουργεί ο αχαρακτήριστος υπουργός;

Κι αν ο Σαμαράς φοβάται να του ζητήσει να φύγει μην και θίξει το συνέταιρό του, ο Βενιζέλος τι κάνει;

Δεν αντιλαμβάνεται ότι από τέτοιες πρακτικές αγανακτεί ο κόσμος;

Αρκεί δηλαδή το ότι έστειλε αργά το βράδυ της Κυριακής έτερο στενό συνεργάτη του σε συνεργάτη του Αλ. Τσίπρα για να του ζητήσει «να μην ασχοληθεί με τον Πάρη ο Αλέξης, έτσι κι αλλιώς τον αποδοκίμασε ο Βαγγέλης»;

Φτάνει αυτό, Βαγγέλη;

Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε, ότι ο εν λόγω υπουργός από βήματος της Βουλής υποστήριξε ότι υπάρχουν φωτογραφίες απ’ το «μυστικό δείπνο» Τσίπρα, Γιάννας Αγγελοπούλου και Μαριάννας Λάτση. Προκλήθηκε να τις καταθέσει, αλλιώς είναι συκοφάντης. ΔΕΝ το έπραξε. Κι όταν διαψεύστηκε κατηγορηματικά από όλες τις «εμπλεκόμενες» πλευρές, αρκέστηκε στο… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε ή στο… «ιτιά, ιτιά λουλουδιασμένη»! Ναι, ο (πολιτικός) φωστήρας!

Σχετικές ειδήσεις