ΜΑΡΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Ο Σαμαράς προτιμά «προστατευμένους» μονόλογους τρομολαγνείας

Ο Σαμαράς προτιμά «προστατευμένους» μονόλογους τρομολαγνείας

Από την εποχή που τα debate μεταξύ πολιτικών αρχηγών άρχισαν να γίνονται και στην Ελλάδα, ουδείς αρχηγός διανοήθηκε να αρνηθεί αυτή την απευθείας αντιπαράθεση, αφού αντιλαμβάνονταν πως θα εισέπραττε πολιτικό κόστος και θα σχολιάζονταν για πολιτική δειλία.

Ο πρώτος που το κάνει είναι ο τωρινός πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, επειδή πιστεύει ότι όλο το διαπλεκόμενο μιντιακό σύστημα όχι μόνο δεν θα του ασκήσει κριτική, αλλά θα κάνει κιόλας αναπαραγωγή άνευ σχολίων των αστείων δικαιολογιών του ότι... δεν συνομιλεί με υβριστές!

Επειδή γνωρίζει, ότι οι δημοσιογράφοι εμποράκοι της κατευθυνόμενης «ενημέρωσης» δεν θα τολμήσουν να του αντιτείνουν ότι αυτά που λέει είναι όχι αστεία, αλλά βασικά επικίνδυνα για τη Δημοκρατία!

Δηλαδή, αν οι εξελίξεις μετά τις εκλογές της 25ης του Γενάρη οδηγήσουν σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, τι θα πει ο επικίνδυνος πρωθυπουργός;

Ότι… δεν συζητά με υβριστές;

Ότι… θα δείρει πρώτα τον «αυθάδη» Τσίπρα και μετά θα μας κάνει τη χάρη να πάει στη σύσκεψη;

Και δε βρίσκεται ένα παπαγαλάκι να του πει «τι λες, είσαι αντιθεσμικός, επικίνδυνος, έχεις νοσηρούς συμβούλους»!

«Εν τέλει, τρέμεις την ευθεία αντιπαράθεση»!

Αλλά , θα μου πείτε, γιατί να πάει σε ένα έντιμο διάλογο, έστω και με τους ασφυκτικούς (πράγματι) όρους υπό τους οποίους γίνονταν τα debate;

Μήπως δυόμισι χρόνια που ήταν πρωθυπουργός κάλεσε έστω μια φορά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να συζητήσουν;

Ή έστω τον αρχηγό άλλου κόμματος της αντιπολίτευσης;

Πρωτοφανές, για μια δημοκρατική χώρα!

Μήπως πάτησε στη Βουλή, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού»;

Κι αυτή τη θεσμική κατάκτηση την αγνόησε, την ευτέλισε!

Είναι σαφές, ο απερχόμενος πρωθυπουργός προτιμά τους τρομολάγνους, εκβιαστικούς μονόλογους, σε προστατευμένο περιβάλλον, σαν την παρωδία που είδαμε στη ΝΕΡΙΤ, αυτή την παρωδία που ονομάστηκε απ’ το σύστημα της διαπλοκής (εκδοτικό και δημοσιογραφικό!) συνέντευξη!

Διανοείστε αυτή την παρωδία να την είχε κάνει ο Καραμανλής; Θα τον «έσφαζαν» για βδομάδες τα παπαγαλάκια των εκδοτών-αφεντικών!

Είναι σαφές, προτιμά τους τρομολάγνους, εκβιαστικούς δεκάρικους σε… αυθόρμητες ερωτήσεις από… κρυμμένους σε θάμνους έξω απ’ το Μαξίμου «δημοσιογράφους»!

Είναι σαφές, προτιμά «συνεντεύξεις» σε ελεγχόμενους μεγαλοδημοσιογράφους…

Την απευθείας αντιπαράθεση τη φοβάται!

Σχετικές ειδήσεις