ΜΑΡΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Herr Σόιμπλε, Herr Σουλτς, ιδού η κυβέρνησή σας!

Herr Σόιμπλε, Herr Σουλτς, ιδού η κυβέρνησή σας!

Ο ένας (ο Herr Σόιμπλε) δεν θέλει, λέει, τον Βαρουφάκη στη θέση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, αφού του χαλάει τη σούπα της των πάντων υποταγής στα κελεύσματα του γερμανικού ιμπέριουμ, εμφανίζεται «απείθαρχος» και τέλος πάντων δεν είναι ναιναίκος στις επιθυμίες του!

Του Μάρκου Μουζάκη

Ο άλλος (ο Herr Σουλτς) δεν θέλει, λέει, τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛΛ στην ελληνική κυβέρνηση, επειδή λέει του φαίνονται ακροδεξιοί. Βέβαια, όπως του επεσήμανε ο Παπαδημούλης, δεν είχε δείξει την ίδια ευαισθησία όταν ο Καρατζαφέρης αντάμα με Σαμαρά και Βενιζέλο συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, εκτός του ότι κατά πόσο είναι κάποιος ακροδεξιός προκύπτει απ' την πρακτική του, εκτός επίσης του ότι κάτι τέτοιες επιλεκτικές ευαισθησίες ίσως (λέμε, ίσως...) απορρέουν από φόβους αποκαλύψεων για πολυσχιδείς δραστηριότητες εξοπλιστικών.

Τέλος πάντων, ίσως ο Herr Σουλτς να προτιμά... ποταμίσια νεφελώματα!

Σίγουρα πάντως και οι δύο (και ο Herr Σόιμπλε και ο Herr Σουλτς, σύντροφοι του Σαμαρά και του Βενιζέλου αντίστοιχα) αναμιμνήσκονται εποχών ενδόξων. Τότε που άλλοι έλεγαν απευθυνόμενοι σε αμερικανό στρατηγό «στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας»!

Η διάθεση θα τους μείνει. Κι όταν σε βαράνε όσοι επιβουλεύονται και την εθνική κυριαρχία και τη λαϊκή κυριαρχία, τότε δεν μπορεί, κάτι σωστό πράττεις!
Μας προξενεί ωστόσο μέγιστη αλγεινή εντύπωση το γεγονός, ότι ορισμένα (όχι ευτυχώς πολλά, αλλά πάντως κάποια) συστημικά ΜΜΕ και ορισμένοι (όχι ευτυχώς πολλοί, αλλά πάντως κάποιοι) Έλληνες δημοσιογράφοι επιχαίρουν με αυτές τις ιταμές, θρασύτατες προκλήσεις, μέσω των οποίων επιχειρείται η επιβολή κυβερνήσεων και υπουργών σε μια χώρα κυρίαρχη και εθνικά ανεξάρτητη!
Είναι δυνατό;
Να εμφανίζονται ωσάν πιόνια στη σκακιέρα της θέλησης του ισχυρού;
Να στηρίζουν μια συμπεριφορά αποικιακή;
Να λένε –με τον τρόπο τους- «ιδού η κυβέρνησή σας» τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι;
Κι αλήθεια, οι λαλίστατοι κατά τα άλλα αρχηγοί της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, οι λαλίστατοι κατά τα άλλα εκπρόσωποί τους, γιατί σιωπούν έναντι αυτής της ιταμής πρόκλησης;
Θα τολμήσουν να την καταδικάσουν, ίνα μη θεωρηθούν συμπράττοντες;

Σχετικές ειδήσεις