ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η Χ. Μπέρι και ο Τ. Χανκς μιλάνε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Newsbomb (Video)

Η Χ. Μπέρι και ο Τ. Χανκς μιλάνε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Newsbomb (Video)

O Tάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος σας ξεναγεί στα παρασκήνια, τους σταρ και τον ανεπανάληπτο κόσμο ενός μοναδικού κινηματογραφικού γεγονότος.

CLOUD ATLAS

Bαθμολογία: 10 / 10

Αν δεν το δεις δεν το πιστεύεις. Και αν δεν το βιώσεις δεν το έχεις δει. Σε κάθε περίπτωση σίγουρα δεν μπορείς να το διηγηθείς σαν κινηματογραφική και συναισθηματική εμπειρία σε κάποιον που δεν την έχει μοιραστεί στη σκοτεινή αίθουσα. Αυτός είναι ο κόσμος του Cloud Atlas, της πολυαναμενόμενης, τρίωρης επικής ταινίας που επιχειρεί να μεταφέρει σε εικόνες, τον ιδιαίτερο, πλούσιο και πολύπλοκο κόσμο του best seller επικού μυθιστορήματος του Ντέιβιντ Μίτσελ. Ένα εκρηκτικό μίγμα φαντασίας, δράματος, ταινίας εποχής, αστυνομικού θρίλερ και ρομαντισμού που εξελίσσεται σε έξι διαφορετικές χρονικές στιγμές οι οποίες ενώνονται μεταξύ τους με έναν μαγικό τρόπο.

Ποτέ ξανά τα ανθρώπινα φιλοσοφικά ερωτήματα και οι new age αναζητήσεις, δεν αγκάλιασαν κινηματογραφικά με τόσο συναρπαστικό και απολαυστικό τρόπο την δράση, το υπερθέαμα και την pop κουλτούρα, σε έναν μοναδικό υπερθέαμα που κόστισε 100 εκ. δολάρια. Υπεύθυνοι για αυτό, τρεις από τους πιο αναγνωρισμένους σκηνοθέτες του σύγχρονου κινηματογράφου. Ο δημιουργός του «Τρέξε Λόλα Τρέξε» Τομ Τίκβερ και τα αδέρφια, που άλλαξαν τον κινηματογράφο φαντασίας και δράσης, με την τριλογία του “Matrix”, οι Βασόφσκι. Ή μάλλον ο πλέον, ο Άντι και η Λάνα Βασόφσκι, αφού η τελευταία ολοκλήρωσε επιτυχημένα την ολοκληρωτική και χειρουργική μεταμόρφωση της από άντρα με το όνομα Λόρενς, σε γυναίκα.

Βασικό μοτίβο η μεταμόρφωση στο σύμπαν της ταινίας όπου όλα ενώνονται μεταξύ τους, αφού ο κάθε ένας από τους ηθοποιούς, ο Τομ Χανκς, η Χάλι Μπέρι, ο Χιου Γκραντ, η Σούζαν Σάραντον και πολλοί άλλοι, εμφανίζονται σε τρεις και τέσσερις και πέντε διαφορετικούς ρόλους, με άλλο πρόσωπο μαλλιά φυλή και φύλο μέσα στο σύμπαν των ιστοριών του Cloud Atlas στο οποίο η κάθε μία ιστορία σχεδόν σαν μπαμπούσκα περικλείει την άλλη. Ένα σύμπαν στο οποίο τα πάντα συνδέονται στη φυλή των ανθρώπων, με έναν μυστικό τρόπο, σαν κρίκοι μιας πελώριας αλυσίδας. Ένας κόσμος στο παρόν, το παρελθόν και το μέλλον, γεμάτος πόνο, αγωνία, βία, και απίστευτη ελπίδα για την επανεφεύρεση της αγάπης.

cloud-atlas-halle-berry-tom-hanks-movie

Εικονογραφημένος με μοναδικό όραμα και σπάνια ευαισθησία, από τους Βασόφσκι να έχουν αναλάβει τα ιστορίες που εξελίσσονται στο 18ο αιώνα και τις δύο ιστορίες στο μέλλον και τον Τίκβερ να αναλαμβάνει τα κομμάτια που εξελίσσονται στη δεκαετία του 30, του 70 και το σήμερα. Με σκηνές που θα διεκδικήσουν τη δική τους θέση στο πάνθεον των αξέχαστων κινηματογραφικών στιγμών και αρμονικά απότομες εναλλαγές ύφους εξαιρετικού μονταρίσματος (οι ιστορίες διαδραματίζονται παράλληλα στη χρονική διάρκεια του φιλμ και όχι μεμονωμένα με το τέλος της μίας να σηματοδοτεί την αρχή της άλλη) που σε μεταφέρουν από την περιπέτεια στη χαριτωμένη κομεντί, το ερωτικό υπαρξιακό δράμα και το οργουελικό μέλλον, κατορθώνοντας να σου προκαλέσουν τόσο το θαυμασμό όσο και το ατόφιο συναίσθημα.Ακόμα και αν ανήκεις σε αυτούς τους κυνικούς που θα προτιμήσουν να σταθούν στην πιθανότατα γενικόλογη στα μάτια τους, pop αφέλεια του φιλοσοφικού υποβάθρου.

Γιατί πάνω από όλα το Cloud Atlas, είναι μια χορταστική, εξ’ ίσου αντισυμβατική όσο και χολιγουντιανή στο μέγεθος της παραγωγής της ταινία για τη διαφορά που μπορεί να κάνει μια σταγόνα στον ωκεανό αφού όπως απαντάει και ένας από τους ήρωες, στο υποτιμητικό σχόλιο ενός άλλου, «ναι αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός του ότι ο ωκεανός είναι ένα σύνολο που αποτελείται από σταγόνες». Και η ζωή είναι μια αλληλουχία από στάσεις και επαναστάσεις, που όσο μάταιες και αν φαίνονται την ώρα που γίνονται, αργά ή γρήγορα, σε έναν κόσμο δίχως χρόνο, τέλος και αρχή, θα ολοκληρώσουν τον κύκλο τους κάνοντας τη διαφορά και φέρνοντας την ελευθερία. Ακόμα και αν η πόρτα για αυτό είναι ο θάνατος.

*Aπολαύστε τις συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές, τις σκηνές από τα γυρίσματα και το trailer, παρακάτω

*Κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου

***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο profile Tassos Theodoropoulos, στο twitter ως klarinabourana ή στο terra_gelida@hotmail.com