ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η υπεροχειρότερη "σκύλα" του φετινού σινεμά μιλάει στο Newsbomb -Video

Η υπεροχειρότερη "σκύλα" του φετινού σινεμά μιλάει στο Newsbomb -Video

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος αντιμέτωπος με μία εκτός σεξουαλικού ελέγχου, ντεμί σεζόν λεσβία, "σκύλα" στριπτιζέζ του Λας Βέγκας. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια, όμως μερικά πράγματα δεν αλλάζουν.

H χρονιά ήταν το σωτήριο έτος 1995, με μία από τις πιο τολμηρές mainstream ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου, να γεμίζει την οθόνη με όσο γυμνό και σεξ μπορούν να αντέξουν τα μάτια σου, καταστρέφοντας λιγότερο ή περισσότερο τις καριέρες σχεδόν όλων όσων συμμετείχαν σε αυτήν: σκηνοθέτη, σεναριογράφου, ηθοποιών. Ο λόγος για το υπέροχο για όλους τους λάθος λόγους, "Showgirls" του Πολ Βερχόφεν. Την άκρως προκλητική και αθέλητα (ή ηθελημένα;) αστεία ματιά από την κλειδαρότρυπα, στα στριπ σόου και τις καυτές κρεββατοκάμαρες του Λας Βέγκας με πρωταγωνιστές τους Ελίζαμπεθ Μπέρκλεϊ, Κάιλ Μακλάχαν και Τζίνα Γκέρσον. Η ταιία αποδείχτηκε ένα τεράστιο και κριτικό φιάσκο, κερδίζοντας το χαρακτήρα του cult camp classic. H 33χρονη τότε, εντυπωσιακά έκφυλη στο ρόλο της Τζίνα Γκέρσον, υποδύθηκε την παλιά καραβάνα των στριπ σόου του Λας Βέγκας, που ήρθε σε κόντρα με την ανερχόμενη Μπέρκλεϊ. Η συνέχεια της καριέρας της περιελάμβανε μερικές αξιοπρεπείς προσπάθειες στην κινηματογραφική μπίζνα, όπως το "Face Off" του Τζον Γου, το λεσβιακό γκαγκστερικό νουάρ των αφών Βασόφσκι, πριν το Matrix, "Βound", το Οσκαρικό "Τhe Insider" του Μάικλ Μαν, όμως για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δούλεψε κυρίως στην τηλεόραση (highlight η ερμηνεία της ως Νάνσι Σινάτρα στην τηλεοπτική βιογραφία για τον θείο Φράνκι) και φυσικά στο θέατρο του Μπρόντγουεϊ το οποίο όσο και αν δεν το πιστεύεις, ήταν ο φυσικός της χώρος. Ναι, η αλήθεια είναι πως με το "Showgirls" στο βιογραφικό της, δύσκολα θα υποψιαστείς πως αυτή η γυναίκα διαθέτει στο οπλοστάσιο του βιογραφικού της bachelor Καλών Τεχνών στην Υποκριτική, σπουδές ψυχολογίας και φιλοσοφίας ενώ ταυτόχρονα είναι τραγουδοποιός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων ενός από τα οποία, το "Camp Creepy Time" τα δικαιώματα έχουν αγοραστεί από τη Dreamworks για να μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Και ίσως κάπου εκεί κρύβεται τελικά το μυστικό της "εκλεκτικής" της εξαφάνισης από τα κεντρικά φώτα του κινηματογραφικού χώρου. Η περσόνα της Γκέρσον, ο "κυνηγετικής περιόδου" ερωτισμός της, τα πολλαπλά της χαρακτηριστικά, οι ποιότητες και τα ενδιαφέροντα της, την καθιστούν "θεότητα" σε ένα εναλλακτικό σύμπαν που τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας του από την κυρίαρχη Χολιγουντιανή πλέμπα. Ένα σύμπαν σαν αυτό που κινείται ο αγαπημένος Ουίλιαμ Φρίντκιν, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης του "Εξορκιστή" και του "Ανθρώπου από τη Γαλλία." Που χάρισε στην Γκέρσον, έναν από τους καλυτερους ρόλους της ζωής της δίπλα στον Μάθιου Μακόναχι, στο δολοφονικά ειρωνικό, υπερβίαιο, νεονουάρ σύμπαν του "Killer Joe" που προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στις αθηναϊκές αίθουσες. Μία από τις καλύτερες, και πιο βέβηλα απολαυστικές ταινίες της χρονιάς (ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΟ TRAILER ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ) με την Γκέρσον να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από όλες: Την υπεροχειρότερη white trash σκύλα. Kάτι για το οποίο "απολογείται" οn camera, στο Newsbomb.

***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο profile Tassos Theodoropoulos, στο twitter ως klarinabourana ή στοterra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης