FUN TIME

Ο Καμίνης «ζέστανε» τους άστεγους με ΜΑΤ!

Ο Καμίνης «ζέστανε» τους άστεγους με ΜΑΤ!

Σάλο έχει προκαλέσει η κίνηση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη να «διώξει» τους άστεγους που θέλησαν να βρουν καταφύγιο ζεστασιάς στο καφενείο του Πνευματικού Κέντρου.

Μάλιστα, για το λόγο αυτό έστειλε διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση στους καταληψίες, με αποτέλεσμα 15 άστεγοι να βρεθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση πολλών πολιτών, οι οποίοι καταγγέλλουν τη στάση του κ. Καμίνη, μέσω του Twitter.

kaminis

Έστειλε τα ΜΑΤ στους άστεγους

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα, όταν μία ομάδα αστέγων εισήλθαν στο καφενείο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων.

Όπως υποστήριξαν οι άστεγοι προχώρησαν σε μία συμβολική κίνηση, ενώ την ίδια ώρα ζητούσαν ένα καταφύγιο για να ζεσταθούν από τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Αττική.

Όταν ο κ. Καμίνης ενημερώθηκε για την κατάσταση ζήτησε την άμεση απομάκρυνση από των ανθρώπων από το χώρο. Όπως καταγγέλλουν μέσω Twitter αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκαν εκείνη την ώρα στο σημείο, ο χώρος περιμετρικά του σημείου γέμισε με διμοιρίες των ΜΑΤ.

Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις αλλά τελικά λίγο μετά τις 18:30 οι αστυνομικοί προσήγαγαν στο τμήμα περίπου 15 άτομα.