FUN TIME

Δείτε: Τα καλύτερα γυμνά events στον κόσμο

Δείτε: Τα καλύτερα γυμνά events στον κόσμο

Είτε ως διαμαρτυρία, είτε για καλλιτεχνικούς λόγους είτε απλά από... στάση ζωής, αυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για να κυκλοφορήσετε γυμνοί στους δρόμους. Και το σημαντικότερο! Χωρίς να κινδυνεύετε να συλληφθείτε από την αστυνομία.

The Running of the Nudes, Pamplona, Ισπανία

Κάθε χρόνο στις 4 Ιουλίου, 2 μέρες δηλαδή πριν το γνωστό Running of the Bulls, μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης PETA μαζεύονται στην πόλη για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στις ταυρομαχίες. Κατά βάση, φορώντας μόνο πλαστικά κέρατα στο κεφάλι και πασαλειμμένοι με κόκκινη μπογιά, οι διαμαρτυρόμενοι ξεκινούν την πορεία τους από το Santo Domingo και καταλήγουν στην Plaza de Toros, καλύπτοντας δηλαδή ακριβώς την ίδια διαδρομή που θα κάνουν και οι ταύροι 2 μέρες αργότερα.

pamplona

Oblation Run, Φιλιππίνες

Αποκαλείται και «Τελετουργικός Χορός των Γενναίων» και γίνεται κάθε χρόνο στις 16 Δεκεμβρίου από τα μέλη όλων των παραρτημάτων της αδελφότητας ΑΠΩ από όλα τα πανεπιστήμια των Φιλιππίνων. Το concept δε θα μπορούσε να είναι απλούστερο: οι νεαροί άντρες της ΑΠΩ (στις τελευταίες διοργανώσεις έχουν κάνει την εμφάνιση τους και μερικές αγνώστου ταυτότητας γυναίκες) τρέχουν γυμνοί στους χώρους του πανεπιστημίου τους, φορώντας μάσκες στα πρόσωπα τους και προσφέροντας τριαντάφυλλα σε παρευρισκόμενες κοπέλες.

japan

Hadaka Matsuri, Ιαπωνία

Hadaka Matsuri σημαίνει «γυμνό φεστιβάλ» και διεξάγεται για πάνω από 500 χρόνια σε πολλές πόλεις της Ιαπωνίας. Το πιο δημοφιλές είναι αυτό της Οκινάουα που είναι και η γενέτειρα του εθίμου. Κάθε χρόνο, το τρίτο Σάββατο του Φεβρουαρίου, 9.000 άντρες μαζεύονται στον ναό Saidai-ji στην περιοχή Saidaiji-naka είτε εντελώς γυμνοί, είτε φορώντας μονάχα το παραδοσιακό ιαπωνικό εσώρουχο (που φορούν και οι παλαιστές του σούμο) και πίνουν μεγάλες ποσότητες σάκε με σκοπό να μεθύσουν.

filippines

World Naked Bike Ride

Το 2003 ο ακτιβιστής Κόνραντ Σμιντ από το Βανκούβερ, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για τη επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τις εκπομπές των αυτοκινήτων, είχε μία ιδέα που έμελε να υιοθετηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο σε 70 πόλεις όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Τορόντο, το Μέξικο Σίτι και η δικιά μας Θεσσαλονίκη, εκατομμύρια κόσμος καβαλάνε τα ποδήλατα τους και περιδιαβαίνουν τους δρόμους φορώντας όσα θεωρούν οι ίδιοι απαραίτητα. Με άλλα λόγια, ο γυμνισμός είναι καλοδεχούμενος κατά τη διάρκεια του World Naked Bike Ride, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι αναγκαίος.

gimnismos