Συνταγή για ρεβανί Βέροιας
Ένα τρομερό γλυκό για όσους αγαπούν ή και όχι το σιροπιαστό είναι το ρεβανί από τη Βέροια, που βεβαίως το καλοκαίρι συνοδεύεται άψογα και με μπάλες παγωτού.
Τι χρειαζόμαστε:
6 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3 βανίλιες
650 γρ. αλεύρι
300 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
300 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι μπεικιν
1 κουταλάκι σόδα
Για το σιρόπι:
1800ml νερό
1800 γρ. ζάχαρη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Γιαούρτι
Σερβίρει: 15-20 άτομα
Πώς το κάνουμε:
Φτιαχνουμε πρωτα το σιροπι.Σε μια κατσαρολα βαζουμε το νερο και τη ζαχαρη και ανακατευουμε μεχρι το σιροπι να δεσει και να μην τρεχει απο το κουταλι μας. Κατεβαζουμε και αφηνουμε να κρυωσει.
Στη συνεχεια ετοιμαζουμε το ρεβανι. Βαζουμε σε μια λεκανη ολα τα στερεα υλικα και ανακατευουμε με το χερι!! Εχουμε λοιπον αλευρι, ζαχαρη, μπεικιν, σοδα, βανιλιες, σιμιγδαλι και ανακατευουμε με το χερι.
Προσθετουμε μετα το γιαουρτι και αυγα αφου πριν τα εχουμε χτυπησει σε ενα μπολ. Τα ανακατευουμε ολα καλα με το χερι παντα, μεχρι να πετυχουμε ενα υδαρες μιγμα.
Βαζουμε μετα το μιγμα σε ενα ταψι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 20' στους 180 βαθμους. Οταν βγει το γλυκο απο το φουρνο κοβουμε σε κομματια και σιροπιαζουμε. Κρυο το σιροπι και ζεστο το γλυκο μας μεχρι να το ρουφηξει.
Καλη ορεξη!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συμβουλες:
1)Το γλυκο ειναι παρα πολυ ωραιο.Σε καποιους ισως φανει πολυ γλυκο.Μπορειτε να βαλετε λιγοτερη ζαχαρη στο σιροπι ετσι γινετε πιο ελαφρυ.
2)Το σιμιγδαλι ειναι στην ευχερεια σας. Αν θελετε να γινει κρατσανιστο βαζετε χοντρο οπως λεει η συνταγη. Αν βαλετε ψιλο ειναι πιο απαλο στη γευση αλλα ισως (οχι απαραιτητα) σας λασπωσει στο σιροπιασμα. Μπορειτε να βαλετε μισο και μισο. Εγω το εχω φτιαξει και με τους 3 τροπους και ειναι ωραιο.
3)Αν θελετε μπορειτε να βαλετε ενα κλαρακι κανελλα στο σιροπι. Δινει μια ωραιο γευση και πολυ ωραιο μυρωδια. Μην αγχωθειτε αν δεν παρει ολο το σιροπι. Εμενα παντα μου περισσευει λιγο!
4)Προσοχη στο ταψι που θα χρησιμοποιησετε. Αν ειναι μικρο και με υψος, το γλυκο σας θα γινει ψηλο και θα χρειαστει παραπανω χρονο για το ψησιμο απο τα 20'. Αν βαλετε ενα στενομακρο θα ψηθει καλυτερα και στο χρονο που πρεπει.
5)Μην σας τρομαξει το μιγμα αν κολλαει στα χερια σας. Ετσι πρεπει να γινει.
6)Αν θελετε μπορειτε να βουτυρωσετε λιγο το ταψι πριν το ψησετε για να μην σας κολλησει.
7) Εάν τα αυγά είναι μικρά, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε ένα ακόμα.
Καλη επιτυχια!!!!
Sintagespareas.gr
Διαβάστε επίσης: Το τέλειο καλοκαιρινό σνακ: Guacamole με τυρί φέτα!