Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Η Δημοκρατία Σαμαρά και Βενιζέλου στο… απόγειό της

Newsbomb

Ο κοινοβουλευτισμός στα... καλύτερά του. Δείτε πώς η κυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου ψήφιζε νομοσχέδια στις επιτροπές της Βουλής με άδεια έδρανα.

Ο Κ. ΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 2013 ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 166 ΑΡΘΡΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ – ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το βίντεο που ακολουθεί είναι συγκλονιστικό και μαρτυράει με τον πιο γλαφυρό τρόπο γιατί η χώρα οδηγήθηκε στο γκρεμό, ενώ καταδεικνύει πως λειτουργούσαν οι δημοκρατικοί θεσμοί και ο κοινοβουλευτισμός κατά την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, στις 12/09/2013 γίνεται ψηφοφορία επί του νέου κώδικα των δικηγόρων.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Παρόντες στην Επιτροπή: Μόνο τρεις βουλευτές!!!

Ο κ. Βιρβιδάκης ξεκινά την ψηφοφορία αδιαφορώντας πλήρως για το πόσοι βουλευτές βρίσκονται στην αίθουσα και αρχίζει να διαβάζει «κατά ριπάς» τα άρθρα του νομοσχεδίου λέγοντας μάλιστα στο τέλος κάθε άρθρου: «Εγκρίνεται κατά πλειοψηφία», χωρίς να ψηφίζει κανένας.

Από κάτω, η μόνη που διαμαρτύρεται είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία επισημαίνει στον κ. Βιρβιδάκη ότι μέσα στην αίθουσα δεν υπάρχουν βουλευτές και ότι είναι παράνομη και παράτυπη η διαδικασία.

Μάταια. Ο κ. Βιρβιδάκης συνεχίζει απτόητος χωρίς να κοιτάει την Κωνσταντοπούλου. Διαβάζει άρθρα και τα εγκρίνει μόνος του. Μιλάμε βεβαίως για την απόλυτη παρωδία.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απευθύνεται κάποια στιγμή στους παρόντες βουλευτές Κεφαλογιάννη και Τζάκρη και τους ζητάει να πάρουν θέση. Οι δυο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν της απαντούν και αργότερα λέει στον κ. Βιρβιδάκη ότι «η διαδικασία είναι άκυρη και δεν μπορεί να περάσει στην Ολομέλεια».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής δεν σταματάει με τίποτα. Βομβαρδίζει με άρθρα που ψηφίζει μόνος του.

Συνολικά ψήφισε «απνευστί» 166 άρθρα και στο τέλος μάλιστα ενέκρινε το νομοσχέδιο στο σύνολο του και έληξε τη Συνεδρίαση μέσα σε... πελάγη δημοκρατίας και απόλυτης νομιμότητας.

Είναι πλέον πασιφανές με ποιους τρόπου οι κυβερνήσεις των μνημονίων ψήφιζαν τα νομοσχέδια στις επιτροπές και στην ολομέλεια. Νομοσχέδια που ερχόντουσαν μεταφρασμένα από δικηγορικά γραφεία του εξωτερικού κατ' εντολή της τρόικας και των δανειστών.

Η κοινοβουλευτική δημοκρατία στο... καλάθι των αχρήστων και η χώρα στον πάγο και στην υφεσιακή περιδίνηση. Κυβερνούσαν τη χώρα με email, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με ψηφοφορίες χωρίς βουλευτές.

Αδιάψευστος μάρτυρας ο τηλεοπτικός φακός. Tα υπόλοιπα θα γραφτούν με μαύρες σελίδες στην ελληνική ιστορία από τον ιστορικό του μέλλοντος...