Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Δοκιμές Sepang 2

Γιώργος Σκευοφύλαξ

Ο καιρός και ο Valentino Rossi (Yamaha) ήταν οι πρωταγωνιστές την πρώτη ημέρα στην πίστα Sepang στη Μαλαισία. Πολύ κοντά τους ήταν οι: Dani Pedrosa (Honda) και Pol Espargaro (Yamaha Tech 3).



Το δεύτερο session των δοκιμών προετοιμασίας στην πίστα της Sepang μας θύμισε πως ο καιρός έχει τον πρώτο ρόλο στη Μαλαισία. Στο πρώτο μέρος, οι ομάδες προσπαθούσαν να φυλαχθούν από την τροπική ζέστη και την υγρασία. Οι αναβάτες βρήκαν ένα μικρό χρονικό κομμάτι, όπου η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους 60°C. Νωρίς το απόγευμα όμως μία τροπική καταιγίδα με δυνατούς κεραυνούς περιόρισε τις κινήσεις στο paddock. Σίγουρα δεν ήταν η ημέρα που όλοι περίμεναν.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρέθηκε ο Valentino Rossi με την εργοστασιακή Yamaha. Το δεύτερο καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Dani Pedrosa με τη Honda δοκιμάζοντας δύο μοτοσικλέτες (με διαφορετική χαρτογράφηση στον κινητήρα) που είχε στη διάθεσή του. Τρίτο χρόνο έγραψε ο Pol Espargaro με την Yamaha Tech3, ενώ πίσω του ήταν ο αδερφός του Aleix Espargaro με την εργοστασιακή Suzuki να δείχνει πως οι Ιάπωνες μηχανικοί είναι στο σωστό δρόμο.