Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Αυστραλία : Η αυλαία του 2015 ανοίγει

Γιώργος Σκευοφύλαξ

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του πρώτου Grand Prix της F1 τελειώνει και τα μονοθέσια βάζουν σε λειτουργία τους κινητήρες τους. Το Grand Prix της Αυστραλίας ξεκινά την χρονιά του 2015.

Η πίστα στην Αυστραλία είναι μια κατά το ήμισυ μόνιμη εγκατάσταση, στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης για την οποία επιλέχθηκαν η μέση και η μαλακή γόμα των ελαστικών P Zero. Η επιφάνεια γλιστράει, έχει χαμηλή πρόσφυση απαιτεί υψηλή κάθετη δύναμη και υπάρχουν σημεία βίαιου φρεναρίσματος: Όλα αυτά αυξάνουν το φόρτο εργασίας των ελαστικών.

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις για τα ελαστικά:

Το Αυστραλιανό Grand Prix διοργανώνεται στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης από το 1996, πιο πριν διεξάγονταν στην Αδελαΐδα. Καθώς είναι κατά το ήμισυ μόνιμη πίστα, η αγωνιστική γραμμή πολλές φορές δεν είναι στρωμένη με ελαστικό. Κατά συνέπεια είναι ακάθαρτη και γλιστερή ειδικά στο ξεκίνημα του Σαββατοκύριακου. Αυτό αυξάνει το σπινάρισμα και οδηγεί σε μεγαλύτερο βαθμό φθοράς των ελαστικών. Η ροπή των υβριδικών μονάδων ισχύος νέας γενιάς εντείνει αυτό το φαινόμενο.

Η επιτάχυνση και το φρενάρισμα είναι κρίσιμοι παράγοντες για μια καλή απόδοση στη Μελβούρνη όπου τα διαμήκη φορτία στα ελαστικά είναι μεγαλύτερα από τα πλευρικά. Η συνδυαστικά βελτιωμένη πρόσφυση των ελαστικών P Zero, φέτος, αποτελεί ένα σημαντικό θετικό βήμα σ' αυτό τον τομέα.