Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

«Έφυγε» από τη ζωή η Μπρίτανι που επέλεξε να προγραμματίσει το θάνατό της

Γιάννης Φιλιππάκος Γιάννης Φιλιππάκος

Τέλος στη ζωή της, αποφάσισε να βάλει η Μπρίτανι Μέιναρντ, η 29χρονη κοπέλα που είχε ανακοινώσει πως θα κάνει ευθανασία καθώς είχε νοσήσει από καρκίνο στον εγκέφαλο ο οποίος βρισκόταν στο τελικό στάδιο.

Για αυτό τον σκοπό, μετακόμισε στο Όρεγκον, μία από τις πέντε αμερικανικές πολιτείες, όπου η ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από ανίατες ασθένειες είναι νόμιμη.

Όπως μετέδωσε το περιοδικό People η ίδια στο τελευταίο μήνυμά της στο Facebook, το Σάββατο, έγραψε:

«Λέω γειά σε όλους τους καλούς μου φίλους και την οικογένειά μου. Σήμερα είναι η μέρα που έχω διαλέξει για να φύγω με αξιοπρέπεια μπροστά στην αρρώστια μου, αυτός ο τρομερός καρκίνος στον εγκέφαλο μου έχει πάρει τόσα πολλά... αλλά θα μου είχε πάρει ακόμα περισσότερα. Ο κόσμος είναι ένα πανέμορφο μέρος, τα ταξίδια ήταν ο καλύτερος μου δάσκαλος, οι πιο κοντινοί μου φίλοι και γνωστοί είναι οι καλύτεροι δότες. Έχω μάλιστα έναν κύκλο συμπαράστασης γύρω από το κρεβάτι μου καθώς γράφω αυτές τις λέξεις... Γειά σου κόσμε. Μοίρασε θετική ενέργεια. Προχώρα μπροστά!».

Η Μπρίτανι πέθανε στο σπίτι της, στο Πόρτλαντ του Όρεγκον περιτριγυρισμένη από συγγενείς και φίλους, καθώς οι νόμοι της πολιτείας της επέτρεπαν να κάνει αυτό το τελευταίο βήμα με τη λήψη ισχυρής δόσης βαρβιτουρικών γραμμένων από γιατρό σε περίπτωση που η ασθένεια είχε γίνει ανυπόφορη.

Η ιστορία της Μπρίτανι Μέιναρντ έχει γίνει γνωστή, καθώς η ίδια είχε επιλέξει να πεθάνει την 1η Νοεμβρίου στην κρεβατοκάμαρά της στο Πόρτλαντ.

Η ίδια είπε ότι επέλεξε τη συγκεκριμένη ημερομηνία προκειμένου να περιμένει να γιορτάσει τα γενέθλια του συζύγου της που είναι στις 30 Οκτωβρίου, παρότι όσο περνάει ο καιρός ο πόνος και οι επιληπτικές κρίσεις από τον όγκο, επιδεινώνονται. Η Μπρίτανι είχε ισχυρούς πονοκεφάλους και την περασμένη Πρωτοχρονιά πληροφορήθηκε από τους γιατρούς ότι έπασχε από όγκο στον εγκέφαλο.

Μετά τις αρχικές εξετάσεις και επεμβάσεις, οι γιατροί της έδωσαν μέχρι και δέκα χρόνια για να ζήσει. Όμως τον Απρίλιο, ο όγκος επέστρεψε ακόμη πιο επιθετικός (γλοιοβλάστωμα κατηγορίας τέσσερα) και η πρόβλεψη ήταν έξι μήνες ζωής.