Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκάλα δήμαρχος πάτησε με τακούνια μωσαϊκό 2.000 ετών!

Newsbomb

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία, καθώς η δήμαρχος του Γκαζιάντεπ βρίσκεται στο στόχαστρο χιλιάδων χρηστών του Διαδικτύου.

Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι… τόλμησε να πατήσει με τα τακούνια της πάνω σε ένα αρχαίο μωσαϊκό!

Η Φατμά Σαχίν και το επιτελείο της πάτησαν στο 2.000 ετών μωσαϊκό που έφεραν πρόσφατα στην επιφάνεια αρχαιολόγοι, προκαλώντας την οργή των Τούρκων, οι οποίοι ξεκίνησαν «εκστρατεία» εναντίον της στα social media, εκτιμώντας ότι δεν σεβάστηκε το αρχαίο μνημείο.

Το μωσαϊκό είδε το φως του ήλιου κατά τη διάρκεια εργασιών στην αρχαία πόλη Ζεύγμα, στη νότιο-ανατολική Τουρκία, η οποία ιδρύθηκε γύρω στο 3.000 π.Χ. από Έλληνες, για να γίνει αργότερα το αρχηγείο της Ρωμαϊκής Λεγεώνας.

Στη Ζεύγμα έχουν βρεθεί μάλιστα πολλά ψηφιδωτά με θέματα από την ελληνική μυθολογία: Ωκεανός και Τηθύς, Δαίδαλος και Ίκαρος, ο Αχιλλέας στην αυλή του βασιλιά Λυκομήδη, αλλά και ο Διόνυσος με την Αριάδνη, όπως και τοιχογραφίες, νομίσματα, κεραμικές σφραγίδες και αγάλματα.

Όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα μεταφέρθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Γκαζιάντεπ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η κυρία Σαχίν ήταν πρώην υπουργός Οικογενειακής και Κοινωνικής Πολιτικής, ενώ εξελέγη δήμαρχος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαρτίου, με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.