Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Σκηνοθετημένο το video του μικρού ήρωα στη Συρία!

Newsbomb

Σκηνοθετημένο απεδείχθη πως ήταν το video με τον μικρό ήρωα από τη Συρία που «άγγιξε» εκατομμύρια καρδιές σε όλο τον πλανήτη!

Το συγκλονιστικό video που έκανε το γύρο του κόσμου την περασμένη εβδομάδα, απαθανάτιζε ένα αγοράκι να θυσιάζει τη ζωή του, προκειμένου να σώσει ένα κοριτσάκι από πυρά ελεύθερου σκοπευτή. Για να τα καταφέρει μάλιστα προσποιήθηκε μέχρι και το νεκρό, κερδίζοντας τον τίτλο του «μικρού ήρωα».

Μια ιστορία ωστόσο που ήρθε να γκρεμίσει το BBC, αποκαλύπτοντας πως το video δεν είναι τίποτα άλλο από μια σκηνή που «τραβήχτηκε» από ομάδα Νορβηγών κινηματογραφιστών τον περασμένο Μάιο στη Μάλτα, προκειμένου να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει συνειδήσεις για όσα συμβαίνουν στη Συρία!

Ο σκηνοθέτης Λαρς Κλέβμπεργκ, ο οποίος έγραψε μάλιστα το… σενάριο μελετώντας βίντεο από ειδησεογραφικά πρακτορεία με τις συγκρούσεις στη Συρία, υποστήριξε πως μέσω της δουλειάς του ήθελε να αναγκάσει όλο και περισσότερους ανθρώπους να βοηθήσουν «τα αθώα θύματα του πολέμου».

«Στόχος μου ήταν να δημιουργήσω ένα ρεαλιστικό βίντεο που θα μοιραζόταν ο κόσμος γεμίζοντας ελπίδα», συμπλήρωσε στο BBC.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το κινηματογραφικό team του Κλέβμπεργκ έχει δουλέψει σε χολιγουντιανές υπερπαραγωγές όπως η «Τροία» και ο «Μονομάχος», ενώ οι φωνές που ακούγονται στο βίντεο είναι προσφύγων από τη Συρία που ζουν στη Μάλτα.