Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Οχάιο: Η στιγμή της δολοφονίας του 12χρονου από αστυνομικό

Newsbomb

Βίντεο – ντοκουμέντο με τη σοκαριστική στιγμή της δολοφονίας του 12χρονου Ταμίρ Ράις από αστυνομικό το περασμένο Σάββατο (22/11), σε πάρκο του Κλίβελαντ, είδε το φως της δημοσιότητας.

Σε αυτό, ο αστυνομικός φαίνεται να μην χάνει καθόλου… χρόνο, πυροβολώντας αμέσως μόλις βγει από το περιπολικό (που καταφθάνει με μεγάλη ταχύτητα) το άτυχο αγόρι, το οποίο σωριάζεται στο έδαφος. Λίγο μετά ο αστυνομικός στέκεται πίσω από το όχημα, κρατώντας το κεφάλι του, προφανώς απελπισμένος αφού συνειδητοποίησε πως το πιστόλι του 12χρονου ήταν ψεύτικο…

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αστυνομικοί εστάλησαν στο σημείο έπειτα από κλήση - καταγγελία στην άμεση δράση (911) για «έναν ύποπτο που κράδαινε πιστόλι και απειλούσε διερχόμενους».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας που ερευνά τη θανατηφόρα αυτή χρήση βίας, οι εκπρόσωποι του Νόμου απαίτησαν από το μαύρο αγόρι να σηκώσει τα χέρια ψηλά, ωστόσο αυτός «τα κατέβασε προς τη μέση του για να πιάσει το πιστόλι». Κάτι πάντως που δεν επιβεβαιώνεται από το βίντεο.

Tamir-Rice

Όπως μάλιστα σημείωσε η εφημερίδα Plain Dealer του Κλίβελαντ, ο άνθρωπος που τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση ενημέρωσε ότι ο ύποπτος «ίσως είναι έφηβος και το όπλο πιθανότατα ψεύτικο». Μια πληροφορία ωστόσο που φέρεται να μην μεταφέρθηκε στους αστυνομικούς που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό...

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο - ντοκουμέντο δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία του Κλίβελαντ, μετά από απαίτηση της οικογένειας του αδικοχαμένου παιδιού, ενώ έρχεται να φορτίσει ακόμα περισσότερα την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα στις ΗΠΑ, μετά τις νέες βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα, λόγω της μη απαγγελίας κατηγοριών κατά του Ντάρεν Ουίλσον, του αστυνομικού που σκότωσε το 18χρονο μαύρο Μάικλ Μπράουν τον περασμένο Αύγουστο στο Φέργκιουσον.