Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η σταθερότητα εξαρτάται από την υποστήριξη του λαού

Newsbomb

Η σταθερότητα της Ρωσίας είναι δυνατή μόνο όταν το Κράτος έχει την υποστήριξη του λαού και ο ίδιος αισθάνεται αυτή την υποστήριξη, δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν ενώπιον των χιλίων δημοσιογράφων που συμμετείχαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από το τέλος του έτους.

"Η σταθερότητα βασίζεται -και δεν υπάρχει ισχυρότερη βάση- στην υποστήριξη του ρωσικού λαού. Επί της ουσίας, υπάρχει αυτή η υποστήριξη για τις κατευθύνσεις της εξωτερικής και της εσωτερικής μας πολιτικής", είπε.

Η Ρωσία είναι όλο και περισσότερο αποφασισμένη να προστατεύσει τα συμφέροντά της, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει απειλές για τη χώρα μας, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Η Ρωσία δεν εισέβαλε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα και δεν διατηρεί παρά δύο στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν βάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, είπε.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι αναλαμβάνει "την ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει στη Ρωσία" και δεν αποφεύγει τις ευθύνες αυτές, ενώ σε ερώτηση εάν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία, απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση της χώρας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα του θα βγει ισχυρότερη από την παρούσα κρίση.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη: