Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Διαδήλωση κατά του Αγίου Βαλεντίνου (video)

Newsbomb

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια μορφή καπιταλισμού βασισμένη στο πάθος. Με αυτή τη φράση τα μέλη της Οργάνωσης Kakuhido, ή αλλιώς Επαναστατική Ένωση Ανδρών που οι Γυναίκες δε βρίσκουν Ελκυστικούς, δηλώνει ότι θα κάνει πορεία στο Τόκυο διαμαρτυρόμενη για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Η ομάδα δηλώνει ότι το δημόσιο φλερτ συνιστά τρομοκρατική πράξη και ότι η εποχή του ρομαντισμού έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Επίσης ζητά να απαλειφθεί ο εορτασμός από το ημερολόγιο πολιτισμικών γεγονότων. Η ομάδα αυτή, έχει δώσει στίγμα μισογυνισμού διοργανώνοντας στο παρελθόν πορεία με τίτλο «Εναντίον των νοικοκυρών που αποφασίζουν για το μέλλον της Ιαπωνίας» και περιλαμβάνει στα τσιτάτα της τη μαρξιστική ρητορική για οτιδήποτε έχει να κάνει με τον έρωτα.

«Η αιμοσταγής συνομωσία της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, υποκινείται από του καπιταλιστές της βιομηχανίας σοκολάτας» υποστηρίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Η οργάνωση δημιουργήθηκε το 2006 από τον Katsuhiro Furusawa, ο οποίος την έφτιαξε αφού διάβασε το Κομμουνιστικό Μανιφέστο. Είχε προηγηθεί ο χωρισμός του με τη φιλενάδα του η οποία τον παράτησε ρίχνοντάς τον σε βαθιά κατάθλιψη. Ο Furusawa, στις δημόσιες εμφανίσεις του φορά πάντα γυαλιά και μάσκα και πολεμά κάθε εκδήλωση ρομαντισμού και έρωτα.