Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί και ένας νεκρός στην NSA: Εισβολή κατά λάθος; (video)

Αλέξανδρος Τσοποτός

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός από την απόπειρα δύο ατόμων να εισβάλουν με αυτοκίνητο στην πύλη του κτιριακού συγκροτήματος όπου εδρεύει το αρχηγείο της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA), στο Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το περιστατικό όμως γεννά διάφορα ερωτήματα, καθώς από τις πρώτες ώρες το FBI απέκλυσε το σενάριο τρομοκρατικής επίθεσης και πλέον όσα αναφέρονται από τις αρχές δημιουργούν την εικόνα ότι όλα ξεκίνησαν από έναν οδηγό που... έστριψε κατά λάθος.

Όπως αναφέρει το CNN, οι δύο επιβαίνοντες, που ήταν ντυμμένοι με γυναικεία ρούχα, είχαν κλέψει νωρίτερα το αυτοκίνητο και δεν σταμάτησαν στον αστυνομικό έλεγχο, όταν έστριψαν κατά λάθος στο κτίριο της NSA, πιθανότατα επειδή στο όχημα υπήρχαν ναρκωτικά.

Το όχημα δεν σταμάτησε στο μπλόκο, προσέκρουσε σε έναν μικρό τείχο και στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών. Ένας από τους επιβαίνοντες σκοτώθηκε, ο δεύτερος τραυματίστηκε όπως και ένας αστυνομικός.

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα εάν ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες σκοτώθηκε εξαιτίας της πρόσκρουσης ή από πυροβολισμό, όπως και πώς τραυματίστηκε ο αστυνομικός. Ο δεύτερος επιβαίνων στο όχημα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την Washington Post, οι αναφορές από την αστυνομία δείχνουν πως τελικά το αυτοκίνητο δεν είχε σκοπό να «εισβάλει» στην NSA αλλά ο οδηγός του έκανε λάθος και έστριψε προς την κατεύθυνση του σημείου ελέγχου.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν, φαίνονται δύο οχήματα, ένα μαύρο τζιπ και ένα αστυνομικό τζιπ, τα οποία έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφές, καθώς και ένα λευκό σεντόνι στο οδόστρωμα, το οποίο πιθανότατα καλύπτει κάποιο ανθρώπινο σώμα.