Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Στα χέρια των τζιχαντιστών ο παλαιστινιακός καταυλισμός Γιαρμούκ (video)

Newsbomb

Στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους βρίσκεται πλέον ο παλαιστινιακός προσφυγικός καταυλισμός Γιαρμούκ στα περίχωρα της Δαμασκού.

Όπως αναφέρει το BBC, το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Αλ-Νούσρα ελέγχουν πλέον τον καταυλισμό όπου βρίσκονται περίπου 20.000 άτομα παγιδευμένα.

Οι τζιχαντιστές προωθούνται βαθύτερα στη Δαμασκό, με τον καταυλισμό να απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από την έδρα του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Κάποιες οικογένειες προσπαθούν να φύγουν από τον καταυλισμό, όμως με τους ελεύθερους σκοπευτές του Ισλαμικού Κράτους στις στέγες αυτό είναι πολύ δύσκολο» δήλωσε ο Ταϊσέρ Αμπού Μπάκερ, επικεφαλής του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στη Συρία, σκέλος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO)

«Κάποιοι πολίτες κατάφεραν να διαφύγουν από τον καταυλισμό νωρίτερα σήμερα, και καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση έτσι να μπορέσουν να απομακρυνθούν και άλλοι πολίτες που θέλουν να φύγουν» αναφέρει την ίδια στιγμή σε ανακοίνωσή του ο Κρις Γκάνες της UNRWA.

Έπειτα από συγκρούσεις με αντίπαλες ένοπλες ομάδες (κυρίως την Aknaf Beit al-Maqdis, πολιτοφυλακή Παλαιστινίων και Σύρων που μάχεται τις δυνάμεις του Άσαντ), το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τον καταυλισμό το Σάββατο, όπου παραμένουν περόπου 20.000 πολίτες, Παλαιστίνιοι και Σύροι.

Ο στρατός βομβαρδίζει και πολιορκεί για περισσότερο από δυόμισι χρόνια τον καταυλισμό, ο οποίος απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από την έδρα του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι οι συριακές δυνάμεις έριξαν ξανά την Κυριακή στον καταυλισμό αυτοσχέδιες βόμβες βαρέλια.

«Το Γιαρμούκ αποτελεί δοκιμασία, πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα. Δεν πρέπει να αποτύχουμε. Διακυβεύεται η αξιοπιστία του ίδιου του διεθνούς συστήματος» είχε δηλώσει το Σάββατο ο Κρις Γκάνες της UNRWA χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στον καταυλισμό παγκόσμιο όνειδος.