Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Ποντίκια εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο (video)

Newsbomb

Χάος προκάλεσε μεταξύ βουλευτών, ανδρών ασφαλείας και δημοσιογράφων η «εισβολή» ποντικιών στην αίθουσα του Κοινοβουλίου της Βραζιλίας, την ώρα της συνεδρίασης για το σκάνδαλο διαφθοράς στη δημόσια επιχείρηση ενέργειας Petrobras.

Λίγα λεπτά αφότου εισήλθε στην αίθουσα ο ταμίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος (PT), Ζοάο Βακάρι, τα τρωκτικά «εφόρμησαν» στην αίθουσα και άρχισαν να τρέχουν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των βουλευτών.

Οι βουλευτές άρχισαν να ουρλιάζουν, καλώντας τους άνδρες της ασφαλείας και ζητώντας η συνεδρίαση να μη μετατραπεί «σε τσίρκο». Ένας άνθρωπος απομακρύνθηκε από την αίθουσα διά της βίας.

Ο Ζόρζε Σόλα, βουλευτής του PT, κατηγόρησε τον Βαλντίρ Σοάρες ντε Ολιβέιρα του κόμματος PSDB της αντιπολίτευσης ότι εκείνος οργάνωσε την «εισβολή» των ποντικών μαζί με έναν συνεργό του, κατηγορία που εκείνος απέρριψε.

Η ηρεμία αποκαταστάθηκε λίγα λεπτά αργότερα και η συνεδρίαση κατά την οποία θα κατέθετε ο ταμίας Βακάρι ξεκίνησε και πάλι.

Ο Βακάρι βρίσκεται στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας καθώς θεωρείται ύποπτος για διαφθορά και παράνομη χρηματοδότηση του κόμματος που κυβερνά τη Βραζιλία τα τελευταία 12 χρόνια.

Στο σκάνδαλο Petrobras, της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βραζιλίας, φέρονται να εμπλέκονται δεκάδες πολιτικά πρόσωπα όπως επίσης και αξιωματούχοι της εταιρείας και των εταιρειών της BTP που κατηγορούνται ότι σύστησαν ένα τεράστιο δίκτυο διαφθοράς με στόχο κυρίως να χρηματοδοτήσουν τα κόμματα της κεντροαριστεράς που κυβερνούν την χώρα.