Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερις Σουηδοί αστυνομικοί έγιναν οι «ήρωες» της Νέας Υόρκης!

Newsbomb

Ήρωες εν μια… νυκτί έγιναν τέσσερις Σουηδοί αστυνομικοί, οι οποίοι ενώ έκαναν διακοπές στη Νέα Υόρκη, δεν δίστασαν να… επέμβουν, προκειμένου να σταματήσουν τον ξυλοδαρμό ενός άνδρα στο μετρό της αμερικανικής μεγαλούπολης!

Οι τέσσερις κατάξανθοι και γεροδεμένοι τουρίστες είχαν πάρει το μετρό για να μεταβούν στο Μπρόντγουεϊ, όπου είχαν κλείσει εισιτήρια για το μιούζικαλ «Οι Άθλιοι». Ξαφνικά, ο οδηγός του συρμού ακούστηκε να απευθύνει έκκληση στους επιβάτες, ρωτώντας αν υπάρχουν αστυνομικοί στο τρένο.

«Σκεφτήκαμε ότι κάποιος χρειαζόταν βοήθεια», εκμυστηρεύτηκε ο 25χρονος δόκιμος Σάμουελ Κβάρζελ, ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του έσπευσε στο σημείο που τους υπέδειξε ο οδηγός, συνειδητοποιώντας ότι δύο άστεγοι είχαν πιαστεί στα χέρια.

«Ο ένας είχε ανέβει πάνω στον άλλο κι έτσι τους χωρίσαμε», ανέφερε ο Μάρκους Άσμπεργκ, επίσης 25 ετών, στην εφημερίδα New York Post.

Ο Άσμπεργκ προστάτευσε το θύμα που αιμορραγούσε, ενώ οι άλλοι τρεις Σουηδοί ακινητοποίησαν το δράστη, παραδίδοντάς τον ακολούθως στους Αμερικανούς συναδέλφους τους.

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο από την παρέμβαση των τεσσάρων Σουηδών κυκλοφόρησε, μάλιστα, στο διαδίκτυο, προκαλώντας αίσθηση.

Τόσο που ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Μπιλ Μπράτον, ζήτησε να τους συναντήσει, προκειμένου να τους ευχαριστήσει προσωπικά για την πράξη τους. «Είναι τιμή μου που τους γνώρισα και τους ευχαρίστησα. Είναι πάντα στο καθήκον!», έγραψε στο Twitter ο Μπράτον, αναρτώντας και φωτογραφίες από τη συνάντηση αυτή.

Ο ιστότοπος, πάντως, Mashable σχολίασε ότι οι τέσσερις Σουηδοί ήταν ...μικρόσωμοι και «έμοιαζαν περισσότερο με μοντέλα παρά με αστυνομικούς».

«Ήρθαμε για διακοπές, δεν είμαστε ήρωες, είμαστε απλοί τουρίστες», απάντησε ο Μάρκους Άσμπεργκ στην Washington Post…