Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο που σοκάρει: Πλιάτσικο στις αποσκευές των επιβατών της μοιραίας πτήσης MH17

Newsbomb

Αποστροφή προκάλεσε στην Αυστραλία η δημοσίευση νέου βίντεο που δείχνει τη λεηλασία των αποσκευών της πτήσης MH17 του Boeing 777 της Malaysia Airlines που καταρρίφθηκε πριν από έναν ακριβώς χρόνο στην ανατολική Ουκρανία.

Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε σε ζώνη κοντά στη γραμμή του μετώπου των συγκρούσεων ανάμεσα στις φιλορωσικές αυτονομιστικές και τις ουκρανικές δυνάμεις. ΟΙ 298 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν, στην πλειοψηφία τους Ολλανδοί και Αυστραλοί.

Η Daily Telegraph του Σίδνεϊ η οποία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο σήμερα (17/07/2015), αναφέρει ότι αυτό προέρχεται από την βάση των αυτονομιστών του Ντονέτσκ και ότι βρίσκεται στην κατοχή της εδώ και μόλις μία εβδομάδα. Μαγνητοσκοπήθηκε από τους φιλορώσους αυτονομιστές αμέσως μετά τη συντριβή, όταν αυτοί θεωρούσαν ότι επρόκειτο για ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος.

Στο ερασιτεχνικό βίντεο εμφανίζονται ένοπλοι με στρατιωτικές στολές ανάμεσα στα συντρίμμια και τα πτώματα να ανοίγουν τις αποσκευές των επιβατών και του πληρώματος για να κλέψουν πολύτιμα αντικείμενα, σύμφωνα με την εφημερίδα.
"Είναι ένα αποκρουστικό βίντεο που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχαμε λάβει εδώ και 12 μήνες, δηλαδή ότι η πτήση MH17 του Boeing 777 της Malaysia Airlines κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους-αέρος", δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Τζούλια Μπίσοπ.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, ένας άνδρας εμφανίζεται , φορώνατς στο λαιμό του το διακριτικό της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Το Κίεβο και οι δυτικές δυνάμεις υπιοψιάζονται ότι οι φιλορωσικές δυνάμεις των αυτονομιστών κατέρριψαν το αεροσκάφος με πύραυλο εδάφους-αέρος BUK, τον οποίο τούς είχε προμηθεύσει η Ρωσία. Η Μόσχα διαψεύδει κατηγορηματικά αυτήν την εκδοχή και επιρρίπτει την ευθύνη στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ αποκάλυψε σήμερα επιτύμβια στήλη στην Καμπέρα κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη των θυμάτων της καταστροφής , στην οποία συμμετείχαν δεκάδες συγγενείς των νεκρών.

"Σήμερα θυμόμαστε τους νεκρούς μας και ευχαριστούμε όσους τους έφεραν πίσω στη πατρίδα τους", δήλωσε ο αυστραλός πρωθυπουργός.

"Αλλά πριν απ΄όλα, αναγνωρίζουμε την οδύνη των ανθρώπων που είναι βουτηγμένοι στο πένθος. Ζήσατε την πιο μαύρη χρονιά της ζωής σας. Σήμερα, η χώρα μας αναγνωρίζει τον πόνο σας", πρόσθεσε.

Νωρίτερα, είχε δηλώσει στο ραδιόφωνο ότι το βίντεο της Daily Telegraph αποδεικνύει ότι η συντριβή δεν ήταν "σε καμία περίπτωση ατύχημα".

Λίγο μετά την τραγωδία, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε την απόφαση 2166 με την οποία ζητείται οι υπεύθυνοι της καταστροφής να λογοδοτήσουν και όλα τα κράτη να συνεργαθούν πλήρως στην έρευνα.

Η Μαλαισία, η Ολλανδία και από σήμερα και η Βρετανία, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, ζητούν τη συγκρότηση διεθνούς δικαστηρίου για την προσαγωγή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων της συντριβής της πτήσης MH17.

"Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους 298 που έχασαν τη ζωή τους. Αυτό απαιτεί ένα διεθνές δικαστήριο, που θα υποστηρίζεται από μία απόφαση αναγκαστικού χαρακτήρα για τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, ώστε να διωχθούν οι υπεύθυνοι", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βρετανός υπυοργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ.