Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Φόβοι ότι πνίγηκε η κορυφαία καταδύτρια του κόσμου, Ναταλία Μολτσάνοβα (video)

Newsbomb

Μία από τις μεγαλύτερες αθλήτριες της ελεύθερης κατάδυσης στον κόσμο αγνοείται εδώ και πάνω από 24 ώρες στο νησί της Φορμεντέρα στη Μεσόγειο και εκφράζονται φόβοι για τη ζωή της. Η Νατάλια Μολτσάνοβα δεν κατάφερε να ανέβει στην επιφάνεια μετά από βουτιά.

Η 53χρονη Ρωσίδα ήταν κάτοχος 23 παγκόσμιων πρωταθλημάτων ελεύθερης κατάδυσης, ενώ είχε σπάσει 41 παγκόσμια ρεκόρ.

«Φαίνεται ότι θα μείνει στη θάλασσα. Νομίζω θα της άρεσε» ήταν τα λόγια του Αλεξεϊ Μολτσάνοβ, υιού της Ναταλία, ο οποίος επίσης είναι αθλητής της ελεύθερης κατάδυσης και κάτοχος τεσσάρων παγκοσμίων ρεκόρ.

Την Τρίτη, η οικογένειά της Μολτσάνοβα και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καταδύσεων εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν ότι «η Ναταλία έκανε ελεύθερη κατάδυση σε ακτή της Ισπανίας όταν αποκόπηκε από τους συναθλητές της. Είχε καταδυθεί χωρίς βατραχοπέδιλα στα 30 με 40 μέτρα και πιθανότατα έπεσε σε δυνατό ρεύμα.

Τα αίτια της εξαφάνισης στης Ναταλία είναι άγνωστα αλλά έκανε αυτό που αγαπούσε. Είχε πάθος για την ελεύθερη κατάδυση που την έκαιγε τόσο πολύ που αφιέρωσε σε αυτό τη ζωή της».

Η Μολτσάνοβα είχε το παγκόσμιο ρεκόρ μια ανάσας διάρκειας εννέα λεπτών και ελεύθερης κατάδυσης με μια ανάσα στα 101 μέτρα.