Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Τη στιγμή της έκρηξης στην Μπανγκόκ κατέγραψε κάμερα ασφαλείας (video & photos)

Newsbomb

Η κάμερα ασφαλείας που ήταν εγκατεστημένη στο δρόμο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, κατέγραψε τη στιγμή της πανίσχυρης έκρηξης.

Οι περαστικοί φαίνονται να τρέχουν αλλόφρονες από το σημείο.

Μια αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο Reuters είπε ότι είδε ανθρώπινα μέλη ενώ ένας στρατιώτης διέταξε τους περαστικούς να απομακρυνθούν από το χώρο καθώς οι πυροτεχνουργοί έψαχναν μήπως υπήρχε και δεύτερη βόμβα στον ναό.

Η έκρηξη, που σημειώθηκε έξω από ιερό και κοντά σε εμπορικό κέντρο, πάνω σε κεντρική διασταύρωση της Μπανγκόκ, προκλήθηκε από βόμβα, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Ταϊλάνδης.

Σύμφωνα με τον νεότερo απολογισμό, τουλάχιστοn 27 είναι οι νεκροί και πάνω από ογδόντα οι τραυματίες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ξένα Μέσα, οι αρχές φέρεται να εξουδετέρωσαν ήδη άλλη μία βόμβα ενώ αναζητούν κι άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς στην ίδια περιοχή.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε την ώρα της απογευματινής αιχμής, με την περιοχή να είναι κατάμεστη από τουρίστες και ντόπιους, καθώς εκεί βρίσκονται τρία εμπορικά κέντρα καθώς και ενός ναού: Το ιερό Εράουαν, πάνω σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση κοντά σε πολυτελή ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, γραφεία και ένα νοσοκομείο, αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο ιδίως για τους επισκέπτες από χώρες της Ανατολικής Ασίας. Το επισκέπτονται επίσης πολλοί Ταϊλανδοί ινδουιστές.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊλάνδης μάχονται εναντίον μουσουλμάνων ανταρτών στις νότιες περιφέρειες της βουδιστικής χώρας, όμως οι αντάρτες αυτοί σπανίως εξαπολύουν επιθέσεις σε άλλες περιοχές.