Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί αυτή η γυναίκα στήθηκε ημίγυμνη και με μάτια δεμένα στο κέντρο του Λονδίνου; (video)

Newsbomb

Η Βρετανίδα που γυρίζει το κεφάλι στο Jae West, έβγαλε τα ρούχα της μένοντας μόνο με τα εσώρουχα, έδεσε τα μάτια της και στήθηκε στην Piccadilly Circus, στο κέντρο του Λονδίνου.

Γιατί; Για να ζητήσει από τους περαστικούς να σχεδιάσουν καρδιές στο γυμνό κορμί της!

Στην πραγματικότητα, η West είναι ακτιβίστρια της διεθνούς οργάνωσης «Liberators International», μια οργάνωση που προωθεί την αυτοαποδοχή και την αυτοεκτίμηση.

Η νεαρή κοπέλα, με την ανεκτικότητα της αστυνομίας του Λονδίνου, είχε γράψει μάλιστα σε ένα χαρτόνι, δίπλα της, ένα μήνυμα, με το οποίο καλούσε τους περαστικούς να σχεδιάσουν με μαρκαδόρο μια καρδιά πάνω στο γυμνό σώμα της, παίρνοντας έτσι μέρος σε ένα πρωτοφανές κοινωνικό πείραμα, με σκοπό να βοηθηθούν άνθρωποι που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και πάσχουν από διατροφικές διαταραχές.

xartoni

«Η αίσθηση του μαρκαδόρου στο σώμα μου, μου δημιούργησε ένα από τα μεγαλύτερα αισθήματα ανακούφισης, ευγνωμοσύνης και αγάπης που έχω νιώσει ποτέ», δήλωσε η West.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το πρότζεκτ της οργάνωσης είναι εμπνευσμένο από ομιλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Amanda Palmer στο TED με τίτλο «The art of asking».

Κεντρικό της θέμα οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες που θέτουμε για τους εαυτούς μας, με αποτέλεσμα όταν δεν τις επιτυγχάνουμε να νιώθουμε ανάξιοι και ανίκανοι να δεχθούμε την αγάπη των άλλων.