Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβολούν ύποπτο παρότι έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά (video)

Σοφία Βεργοπούλου

Άλλη μια περίπτωση αστυνομικής αυθαιρεσίας; Οι Αρχές στο Τέξας εξετάζουν το περιεχόμενο δύο ερασιτεχνικών video τα οποία εμφανίζουν δύο αστυνομικούς να πυροβολούν και να σκοτώνουν ύποπτο που όμως έχει ήδη σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Το ένα από τα video διάρκειας 4 λεπτών έχει μεταδοθεί από τα τηλεοπτικά κανάλια και λόγω της γωνίας λήψης του δείχνει τον ύποπτο να έχει σηκώσει τουλάχιστον το ένα χέρι στον αέρα. Βέβαια, υπάρχει και ένα δεύτερο το οποίο η αστυνομία έχει στα χέρια της και το εξετάζει για να αποφανθεί κατά πόσο οι αστυνομικοί έκαναν το καθήκον τους.

Ο άνθρωπος που έδωσε το video δήλωσε πως τράβηξε το φιλμάκι γιατί του έκανε εντύπωση από την αρχή του περιστατικού η συμπεριφορά των αστυνομικών που ενεπλάκησαν.

Η επίσημη εκδοχή της αστυνομίας είναι ότι ο ύποπτος αντιστάθηκε και ότι κρατούσε μαχαίρι. Επιπλέον κάλεσε τους πολίτες να μη βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα.
Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε μετά από κλήση πολίτη. Όταν έφθασαν στο σπίτι βρήκαν μια γυναίκα με ένα μωρό τραυματισμένους από μαχαίρι. Ο ύποπτος, ο Gilbert Flores φαίνεται αρχικά να αντιστάθηκε όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν να παραδοθεί.