Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στα ανοιχτά: Φάλαινα παραλίγο να σκοτώσει κωπηλάτες! (video)

Newsbomb

Περισσότερη αδρεναλίνη - και μάλιστα… μεγατόνων - από όσο αναζητούσαν με μία βόλτα στα ανοιχτά, «πρόσφερε» μία φάλαινα σε δύο κωπηλάτες καγιάκ.

Για να μπορεί βέβαια να διηγηθεί (από πρώτο χέρι) την πρωτοφανή εμπειρία ζωής που αποκόμισε, το ζευγάρι των καγιάκερς χρειάστηκε να έχει με το μέρος του και τύχη βουνό.

Και αυτό γιατί μπορεί η φάλαινα να τα είχε όλα υπολογισμένα και να προσγειώθηκε μια ανάσα δίπλα από το καγιάκ, ωστόσο τα… απόνερα και μόνο της μεγαλειώδους βουτιάς του επιβλητικού θηλαστικού θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία.

Ο όγκος της φάλαινας μάλιστα θα μπορούσε ακόμα και έτσι να παρασύρει τους δύο φυσιολάτρες στο βυθό του Monterey της Καλιφόρνια, ωστόσο για καλή τους τύχη είχαν προνοήσει να φορέσουν σωσίβιο, το οποίο τους έβγαλε στην επιφάνεια.

Το απίστευτο περιστατικό κατέγραψε με την κάμερά του ένας τουρίστας, ο οποίος βρισκόταν τυχαία πάνω σε ένα κρουαζιερόπλοιο που περνούσε από το σημείο.

«Στην αρχή νομίσαμε ότι έπεσε πάνω τους και τους σκότωσε. Ήταν πολύ τρομακτικό», εκμυστηρεύτηκε ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το πόσο επικίνδυνο είναι να κάνει κανείς καγιάκ ανάμεσα σε ένα κοπάδι φαλαινών.

«Δεν έχουν ιδέα πόσο τυχεροί είναι που κατάφεραν να επιζήσουν», υποστήριξε.

Βλέποντας ωστόσο το βίντεο αργότερα, μάλλον θα το αντιλήφθηκαν…