Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή είναι η εφεύρεση που μπορεί να σώσει τους επιβάτες αεροπλάνου από συντριβή! (videos)

Newsbomb

Την ευκαιρία να κλέψει λίγο από την προσοχή της βιομηχανίας κατασκευής αεροπλάνων, άδραξε ένας Ρώσος επιστήμονας, μετά τις δύο αεροπορικές τραγωδίες που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερα από 250 άτομα τις τελευταίες ημέρες σε Αίγυπτο και Νότιο Σουδάν.

Και αυτό γιατί επανέφερε στο προσκήνιο μία εφεύρεσή του που έμεινε στα χαρτιά και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, μπορεί να σώσει τη ζωή των επιβατών όταν το αεροπλάνο πραγματοποιεί ελεύθερη πτώση!

Συγκεκριμένα, ο Gamil Halidov προτείνει την ενσωμάτωση μιας κάψουλας στην καμπίνα των επιβατών, η οποία όταν κάτι… στραβώσει θα αποσπάται (μαζί με αυτούς) από το υπόλοιπο αεροπλάνο.

Όσο για τα υπόλοιπα: την ασφαλή προσγείωσή της, αλλά και την προσθαλάσσωση, εγγυώνται αλεξίπτωτα και ειδικά σωσίβια!

Η κάψουλα μάλιστα όχι μόνο έχει προβλεφθεί να είναι υπό συμπίεση, (όπως και το κανονικό αεροπλάνο), αλλά και να αντέχει συγκρούσεις και… κακουχίες, αφού είναι κατασκευασμένη από σκληρό υλικό.

Και μπορεί η ιδέα στα μάτια μας να μην φαίνεται και τόσο παράλογη, ωστόσο το ανυπέρβλητο εμπόδιο που μάλλον δεν θα υπερπηδήσει ο «τρελός» επιστήμονας από τη Ρωσία, δεν είναι άλλο από το απαγορευτικό κόστος, καθώς απαιτεί την κονιορτοποίηση του μέχρι τώρα σχεδιασμού των αεροπλάνων…