Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Δεν έχετε ξαναδεί κάτι ανάλογο: Αλύπητο ξύλο από «παπά» σε δημόσιο χώρο (Vid)

Newsbomb

Ένα βίντεο που καταγράφει τ η σκηνή, όπου ένας ευμεγέθης άνδρας ντυμένος με ράσα ορθόδοξου ιερέα έχει ακινητοποιήσει και χτυπά «χωρίς έλεος» έναν άγνωστο άνδρα σε δημόσιον πάρκινγκ της ρωσικής πόλης Νοβοσιμπίρσκ, κάνει τις τελευταίες μέρες το γύρο του διαδικτύου.

Το περιστατικό, που καταγράφηκε την Κυριακή (10/4), συνέβη όταν ένας αυτοκινητιστής τόλμησε να διαμαρτυρηθεί επειδή το αυτοκίνητο του πρώην ιερέα μπλόκαρε την είσοδο του πάρκινγκ ενός εμπορικού κέντρου, σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.

Το θύμα, Vadim Maltsev, ισχυρίστηκε ότι ήταν τέτοια η μανία του επιτιθέμενου που δε ντράπηκε να χρησιμοποιήσει ακόμη και τον μεγάλο ορθόδοξο σταυρό που φορούσε για να τον χτυπήσει.

Όπως αποδείχθηκε έπειτα από την επέμβαση της αστυνομίας, ο «ιερωμένος» Feodosy, του οποίου το κοσμικό όνομα είναι Aleksandr Cherneykin, είχε καθαιρεθεί από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία τον Μάρτιο του 2015 για διάφορες παραβάσεις κανόνων, όπως η συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατεία ενός πολιτικού, η πώληση κοσμημάτων στο ποίμνιο του και οι συνεχείς προτροπές για σχίσμα εντός της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, η απόφαση της Εκκλησίας απαγόρευε ρητά στον πρώην ιερέα να φορά ράσα σε δημόσιο χώρο.