Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Συγκινητικό βίντεο: Παράλυτος πατέρας σηκώθηκε όρθιος για να συνοδεύσει την κόρη του στο γάμο της

Newsbomb

Ένας Βρετανός, παράλυτος από τη μέση και κάτω, κατάφερε να εκπληρώσει την υπόσχεσή του να συνοδεύσει την κόρη του στο διάδρομο της εκκλησίας την ημέρα του γάμου της, χάρη σε μια προηγμένης τεχνολογίας ρομποτική συσκευή, αξίας περίπου 120.000 ευρώ.

Ο Κρις Πάλμερ, 55 ετών, από το Ντέρμπι της Αγγλίας, «μεταμορφώθηκε» σε βιονικό άνθρωπο, προκειμένου να εκτελέσει το πατρικό του καθήκον του προς την κόρη του Χέδερ, η οποία παντρεύτηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Πάλμερ βρέθηκε καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα το 2012, ως αποτέλεσμα μιας επιθετικής μορφής καρκίνου, καθώς οι γιατροί του είπαν πως δεν πρόκειται να περπατήσει ξανά, όπως αναφέρει η Ντέρμπι Τέλεγκραφ σε σχετικό ρεπορτάζ.

Μια από τις πρώτες ανησυχίες του ήταν ότι δεν θα ήταν σε θέση να παραδώσει την αγαπημένη του κόρη στο γαμπρό στο διάδρομο της εκκλησίας, όπως είπε στην τοπική εφημερίδα.

Ο Πάλμερ κατάφερε να επιτύχει αυτό που κάποτε ήταν αδιανόητο, χάρη σε μια εξω-σκελετική στολή που ονομάζεται “Rex”, η οποία επιτρέπει σε παράλυτους ανθρώπους να περπατούν και να στέκονται χωρίς βοήθεια. Οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν την κίνηση τους μέσω ενσωματωμένου τζόυστικ στη συσκευή.

Οι κατασκευαστές της συσκευής, Rex Bionics, που πραγματοποιούν αυτήν την περίοδο κλινικές δοκιμές της συσκευής σε ασθενείς που πάσχουν από τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη δάνεισαν τη στολή στον Πάλμερ και του δίδαξαν τη χρήση της, για να κάνει έκπληξη στην κόρη του την ημέρα του γάμου της. Και το κατάφερε!

Source: Derbytelegraph.co.uk