Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο-σοκ της ιταλικής ακτοφυλακής - Νέο ναυάγιο στο οποίο αγνοούνται 350 μετανάστες (Vid)

Newsbomb

Δεκάδες μετανάστες αγνοούνται στη Μεσόγειο μετά το ναυάγιο ενός υπερφορτωμένου αλιευτικού στα ανοιχτά της Λιβύης, έγινε γνωστό από τις ιταλικές αρχές.

Πρόκειται για το τρίτο ναυάγιο που σημειώνεται τις τρεις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

Η ιταλική ακτοφυλακή, που συντονίζει τις επιχειρήσεις διάσωσης, απηύθυνε έκκληση σε παραπλέοντα σκάφη να βοηθήσουν τους ναυαγούς κάνοντας λόγο για «350 ανθρώπους στη θάλασσα».

Πηγές του ιταλικού πολεμικού ναυτικού είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχουν διασωθεί 130 άνθρωποι και ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Συνολικά, 21 είναι οι επιχειρήσεις διάσωσης οι οποίες πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, νότια της Σικελίας, όπως έκανε γνωστό η ιταλική ακτοφυλακή, κατά την διάρκεια των οποίων διασώθηκαν 1.252 άτομα.

Έχουν ήδη μεταφερθεί σε σκάφη μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε δέκα πλεούμενα, ενώ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η παροχή άμεσης βοήθειας σε «απελπισμένους της θάλασσας» οι οποίοι βρίσκονται σε άλλες έξι φουσκωτές λέμβους.

Στην περιοχή μεταξύ των λιβυκών ακτών και της Σικελίας έχουν σπεύσει μονάδες της ιταλικής ακτοφυλακής και του πολεμικού ναυτικού, πλοία μη κυβερνητικών οργανισμών, τέσσερα ρυμουλκά και ένα εμπορικό πλοίο.

Τις τελευταίες εβδομήντα δυο ώρες διασώθηκαν δέκα χιλιάδες άνθρωποι ενώ οι νεκροί που ανασύρθηκαν από την θάλασσα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι τουλάχιστον είκοσι πέντε.