Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Euro 2016: «Γυαλιά-καρφιά» τα έκαναν εκατοντάδες μεθυσμένοι οπαδοί της Αγγλίας στη Γαλλία (Vids)

Newsbomb

Εκατοντάδες μεθυσμένοι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αγγλίας συγκρούστηκαν με Γάλλους σε περιοχή με μπαρ της Μασσαλίας την Πέμπτη (9/6), λίγο πριν τον εναρκτήριο αγώνα της ομάδας τους κατά της Ρωσίας το Σάββατο. Καθώς η κατάσταση στο κέντρο της πόλης βγήκε εκτός ελέγχου, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αναγκάστηκαν να επέμβουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος.

Οι συμπλοκές ξέσπασαν αργά το βράδυ της Πέμπτης έξω από μια ιρλανδική παμπ στο παλιό λιμάνι της νότιας γαλλικής πόλης, όταν οι οπαδοί της Αγγλίας οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, βρίσκονταν στην περιοχή πίνοντας αλκοόλ από νωρίς , όταν για άγνωστους λόγους μια ομάδα περίπου 200 από αυτούς επιτέθηκε σε ομάδα νεαρών Γάλλων.

Σύμφωνα με αναφορές γαλλικών μέσων ενημέρωσης, 70,000-150,000 οπαδοί της Αγγλίας αναμένονται να συρρεύσουν στη Μασσαλία για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Αγγλίας και της Ρωσίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Euro 2016 που ξεκινά σήμερα Παρασκευή (10/6).