Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Εσύ ξέρεις τι θα γινόταν αν όλοι οι άνθρωποι στη Γη πηδούσαν ταυτόχρονα; (videos)

Newsbomb

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι θα συνέβαινε στη Γη αν όλοι οι (άνθρωποι) κάτοικοί της αποφάσιζαν να πηδήξουν όλοι μαζί ταυτόχρονα;

Λίγο δύσκολο έως ακατόρθωτο βέβαια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, αν κάποιοι εκεί έξω «εισβάλλουν» μαζικά στο μυαλό μας. Συμφωνούμε, ναι, είναι λίγο τρομακτικό και μόνο σαν ιδέα, αλλά δεν πρέπει να ξέρεις τι θα συμβεί αν γίνεις… συνένοχος χωρίς τη θέλησή σου;

Ένας επιστήμονας λοιπόν το σκέφτηκε και μοιράστηκε τα πιθανά πράγματα που μπορούν να συμβούν αν όλοι οι άνθρωποι στη Γη πηδήξουν ταυτόχρονα με το… 3!

Και όχι, δεν θα άλλαζε η τροχιά της Γης στο διάστημα, καθώς πρόκειται για μεγάλο μύθο, αλλά θα μπορούσε να προκληθεί μεγάλη ζημιά λόγω του τεράστιου ποσού ενέργειας που θα απελευθερωνόταν, μεγάλο μέρος της οποίας θα απορροφούνταν από τον αέρα και το έδαφος.

Το σίγουρο είναι ότι θα ακουγόταν ένας εκκωφαντικός θόρυβος και την ίδια στιγμή θα νιώθαμε το έδαφος να τρέμει. Οι δονήσεις αυτές θα μπορούσαν μάλιστα να προκαλέσουν ένα σεισμό από 4-8 ρίχτερ, ανάλογα την ενέργεια που θα απορροφούσε το έδαφος σε σχέση με τα παπούτσια.

Και μπορεί να γινόμασταν μάρτυρες εικόνων αποκάλυψης, με γραμμές τρένων και γέφυρες να καταστρέφονται, τσουνάμι να «καταβροχθίζουν» πόλεις και όλα τα καλά των ταινιών που πραγματεύονται το τέλος του κόσμου, ωστόσο αυτός θα συνέχιζε να υπάρχει!

Και αυτό γιατί ούτε τόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να επηρεάσουν τη φύση του σύμπαντος!

Δείτε το βίντεο που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του αστροφυσικού Paul Sutter από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο και του φυσικού Mark Boslough στο Sandia National Laboratories.

Όπως επίσης και ένα δεύτερο πιο… ανάλαφρο.